Öncelikle Selamlar, çok fazla mağdur arkadaş olduğu için ben de bilgi paylaşmak isterim.
Umarım mağdur olan dostlara faydası dokunur.

Bu tarz durumlarda domainler için "ICANN" ile iletişim halinde olmak en önemli meseledir. Öncelikle icann'a ingilizce ve olayı özetleyebilecek bir mail atmalısınız. Burada yaşanan sorunu, firmanın topu icann'a attığını vb. detaylarını paylaşabilirsiniz. Sonrasında ise, domainlerden hangilerinin 60 günlük süreyi geçtiğini, hangilerinin geçmediğini bulmalısınız. Alan adı transferlerinde önemli kurallardan birisi: "Alan adı tescil edildikten sonra en az 60 gün geçmiş olmalı ve bitiş süresine 20 günden fazla zaman kalmış olmasıdır." bu durumda transfer işlemleriniz daha kolay olabilir. Adım adım gitmek gerekirse;

1.A - Godaddy park sayfasına yönlenmemiş - Size ait domain nasıl transfer edilir?

Yukarıdaki transfer süresine uyan domainleriniz için "transfer kodu" elinizde olmalıdır. Bunun için ilgili firmaya giriş yapıp, öncelikle alan adında herhangi bir transfer kilidi var mı yok mu bunu kontrol etmelisiniz. Adım adım gidersek;
  1. Transfer kilidinin açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  2. Transfer kilidi aktif ise, pasif konuma getirilmelidir. (sonrasında 2A'daki işlemleri de uygulayabilirsiniz)
  3. Transfer kodu alınmalı ve güvenilir bir yere kopyalanmalıdır.
  4. Transfer edeceğiniz firmaya girip, domaini transfer etmek için gerekli kodu yapıştırmalı ve domainin transfer işlemlerini başlatmalısınız.
  5. Transfer kodunuz gelmiyor ise, aşağıdaki adımları da uygulayabilirsiniz.

2.A - Godaddy Park sayfasına yönlenmiş - Transfer kodu gelmeyen/Transfer kilidi olan domainler nasıl geri alınır?

1. Icann ile iletişime geçip durumu özetleyen mail atın.
  2. https://icannportal.force.com/compliance/s/transfer adresinden durumu özetleyen bir mail ve domainin size ait olduğuna dair belgeleri ek olarak göndermeniz gerekmektedir. İlgili firmanın mail ile tarafınıza gönderdiklerini de mutlaka bir word dökümanına ekleyin, domainlerin size ait olduğunu belirten tüm dökümanları (örn: fatura, ekran görüntüleri vs.) eklemeyi unutmayın.
  3. Godaddy tarafından tarafınıza mail gelir ise, bu maillere kimlik bilgilerinizi ve olayı özetleyen bir döküman ekleyin. (Gelen mailin godaddy tarafından geldiğine emin olun)
  4. Godaddy domainin size ait olduğunu anladığında transfer kilidini kaldırır, ilgili siteden tekrar transfer kodu talebinde bulunarak yine 1. adımdaki gibi transfer işlemlerini başlayabilirsiniz

2B - ÖNEMLİ BİR YOL: Godaddy'den direkt olarak etkileşime geçmek isterseniz yapmanız gereken işlemler;

1 - changeupdate.com adresine girin. İstenen bilgileri doldurun.
2 - Sizden domainleri ve whois bilgilerini isteyecek, bunları da ekleyin. Sonrasında kimlik bilgileri talep edecek, aynı şekilde ekleyin.
3 - Godaddy'den mail gelmesini bekleyin.

Bir kaç gündür yorumları ve yazılanları titizlikle okuyorum. Çok talihsiz bir olay olmuş maalesef.
Umarım herkes bu durumun üstesinden gelir ve domainlerini geri alır.

Mağdur arkadaşların hepsine geçmiş olsun diliyorum. Güzel günler, iyi forumlar.