varyemez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Firma olarak oldukça güvendiğim firmalardan birisiniz o konuda şüphemiz yok. Sizin bu durumdaki tavrınıza hak veriyorum. Fakat bu olayda gördüğümüz gibi olası bir problem durumunda Icann devreye girdiğinde sizi dikkate almıyor. Hangi firmadan alım yaptıysan o beni ilgilendirir diyor. Teknoclouds acredite bir firma olsaydı her bireysel başvuru dikkate alınacak ve domainler Icann güvencesi ile sahiplerinin istedikleri bir firmaya aktarılacaktı. Reseller olmanın ve buradan domain alımı yapmanın son kullanıcı anlamında ciddi dez avantajı olduğu örnek ile ortada.

Ayrıca Icann konusunda yanlış bildiğiniz şeyler var. Ben 15 yıldır domain sektöründeyim. Geçmişte Registerfly olayı yaşandı. Acredite bir firma patladı ve Icann ın bu olay sonucunda her bir son kullanıcıya nasıl domainini teslim ettiğini araştırabilirsiniz. 10 yıldan fazla oldu bu olay yaşanılalı ve bizzat yaşadım. Icann ın var olma sebeplerinden en önemlisi bu diyebilirim. Son kullanıcıyı korumak!
Aslında yanlış bilmek değil. Demek istediğim şu. Sizin de söylediğiniz gibi bir yazman şirketin yani registrar'ın patlaması gibi bir durumda müdahale edecektir. Ancak pek çok konuda registrar kendi politikalarını belirler.

Örneğin bu konudaki şirket için, yapılacak başvurularda doğrudan registrar ile görüşün diyecektir. Çok fazla kişi başvurur da ICANN registrardan savunma ister vb. bir durum olursa, "çalıntı kartla ödeme yaptı" ya da "politikalarımıza aykırı davrandı" gibi bir registrar açıklaması yeterli olacak. ICANN bunun üstüne ek birşey yapmayacak. Yani son kullanıcıyı korumuş olmuyor.

Bizim Resellerclub ile çalışmamız durumunda biz ortadan kaybolursak, zaten Resellerclub herkese alan adını teslim edecek, ICANN ile iletişime geçilecek olursa Resellerclub ile görüşün diyecek. Bu kadar. Resellerclub ortadan kaybolacak olursa yine kimse alan adını kaybetmeyecek, tüm alan adları müşterilerin adına kayıtlı ve hepsinin bizde faturası var.

Uzun lafın kısası, alan adı aldığınız şirketin icann akredite olup olmadığından çok, güvenilir olup olmadığı ve en önemlisi alan adını adınıza kaydedip kaydetmediğine bakmanız yeterli.