Site adresi : (PM isteyiniz)
Sitenin aylık getirisi: 100-150 TL civari
Site için istenen fiyat: 10000 TL
Sitenin açılış tarihi: 2016
Kategori, sitenin içeriği nedir: Egitim LYS-LGS-KPSS Cografya dersi hakkinda ders notları.
Günlük hit sayısı: 2000-4000 (Egitim donmenine gore degisiklik gosterir.)
Ziyaretçi kaynağı: ( örn: %90 google - %10 direct )
Domainin yaşı ve Pagerank değeri: Domain Yasi 5 DA:18 PA:30
Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: Tum icerik ile satilik, herhangi bir kısıtlama yok
Hosting dahil midir: Hayir
Banlı olduğu sponsor var mı: Yok
Banlı olduğu arama motoru var mı: Yok
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Dahil (Wordpress) - Newspaper Theme 59$
Yazılım lisans sonlanma zamanı: Suresiz
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..: Yok
Arkadaslar ben bu siteyi 2-2.5 sene once yine forumdan satin aldım. Site cografya dersine yonelik ders özetleri, LYS, LGS ve KPSS ders notları uzerinedir. Site ilgi alanım disinda bir konuya sahip olduğu icin şimdiye kadar cok ilgilenemedim. Kardeşim üniversite sınavına girecekti, hem ders calisirken konu ekler güncelleme yapar hem de universitede okurken bir harçlık olur düşüncesiyle aldım ama çok ilgisini çekmedi
Sadece gecen Aralik ayında Google güncellemesi sonrası yazıların basliklarinda seo anlamında biraz degisiklik yaptım. Onun disinda tek bir yazı eklemisligim yok siteye. Fakat aldigim gunden itibaren trafiği gunden güne artmaya devam ediyor.
Trafik yüksek denebilecek bir düzeyde olmasina ragmen, reklam geliri konusunda basarili olamadım. Alan arkadas iyi bir reklam yerleştirme ve filtreleme uygularsa, gelirin yükseleceğinden eminim.
Trafik alan kelimelerin hemen hepsinde 1. ve 2. sıradadır. Search console da arama kelimelerinin gösterilen 1000 tanesinden ilk 500 u 1 ve 1.9 uncu siralar arasindadir, geri kalanların 500-750 arasi ilk 3 te yer almakta, kalanlar ise ilk 10 dadir. Yani sitenin trafiği belirli bir sayfaya yonelik olmayıp, 1000 in üzerinde kelimeden trafik almaktadır.
Newspaper temasini theme forest tan satin aldım. Lisans dosyasini siteyi alan arkadasa vereceğim, themeforest tan devir etme secenegi varsa devir edebilirim, ileride kullanacagimi sanmıyorum.
Özetlemek gerekirse, site yaklaşık olarak 2 senedir 6. sıralarda (Search Console a gore), biraz ilgilenilir özen gösterilirse daha da iyi yerlere gelir. Benim bunu yapmak icin ayıracak vaktim olmadıgından siteyi satma kararı aldım.
Search Console 1 Yil:
Search Console Kelimeler (en az 1000 tiklama alanlar) Istenirse tum liste paylasilacaktir.:
Analytics 1 Yil:
Ziyaretci Kaynagi:
Adsense 1 Yil: