slacker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben size en güzel yolu söyleyeyim. Dediklerimi 1 ay yaparsanız 1 ay sonra farkı görünce kendinize şaşıracaksınız. Önce bir internet sitesinden 3 - 4 tane İngilizce okuma kitabı alın. Dili ağır olmasın ortaokul lise seviyesindeki kitaplar iş görür. Sonra bir kırtasiyeye gidip ilkokulda kullandığımız el işi kartonlarından alın 3 5 tane. Onları kibrit kutusu boyutunda kesin. 300 - 500 tane karton olsun elinizde. Sonra her akşam yarım saat kırk beş dakika aldığınız kitapları yüksek sesle okuyun. Burası önemli, içinizden değil yüksek sesle okumalısınız. Okuduklarınızı kulağınızın da duyması lazım. Kitabı okurken anlamını bilmediğiniz her kelime geldiğinde o kelimeyi elinizdeki 300 - 500 tane olan kibrit kutusu büyüklüğünde kestiğiniz kartonların bir yüzüne İngilizcesini diğer yüzüne Türkçesini yazın. Bu işe yarayan bir sürü uygulama var ama özellikle telefon uygulamalarından bahsetmedim okuyarak, duyarak, yazarak yaptığınız çalışma bildirim alanında göreceğiniz kelimeden çok daha fazla kalıcı olacak. Sonra boş vakitlerinizde, aklınıza geldikçe bu kartonlardan rastgele alın, Türkçe tarafı geldiyse İngilizcesini tahmin etmeye çalışın, İngilizce tarafı geldiyse Türkçesini. Burada en önemli olay yılmadan her gün bunları yapmak. Eğer disiplinli bir şekilde yaparsanız birkaç ay sonra bana son durumu mesaj atın (: çevremdeki 2 - 3 kişi bu yöntemle gayet akıcı konuşuyor şu an. Çünkü belli bir seviyeyi geçince, İngilizce film izlerken bile duyduğunuzu kelimeleri anlamını bilmesiniz bile cümle içerisindeki kullanımından ne anlama geldiğini çıkarıp o kelimeyi kendiliğinden öğrenir duruma geliyorsunuz. Başarılar diliyorum.

Bence çok iyi fikir bu dediklerinizi uygulayacağım. bu taktikle sonucu yazarım size hocam teşekkür ederim