Şöyle basitçe bir mantık kuralım,
Abc.com siteniz park halinde, siz abc.org açtınız, site makale ve url hepsi aynı.
Eğer siz abc.com domaini almaz ve başkası alırsa, aynı url üzerinden (konuları ile beraber) siteyi kurar ise, sizin abc.org kopya durumuna düşer... Çünkü abc.com indexleri daha eski.
Ancak abc.com alınmaz ise bir süre sonra indexler googleden silinir (bot ziyaret ettiğinde site açılmadığı için) bu durumda sizin konularınız özgün olur.
Benim yürüttüğüm mantık bu şekilde, farklı durum varsa daha bilgili arkadaşlar belirtebilir.
Not: takip ettiğim ve domaini parka süşmüş siteler var. Gooddy domain için 119 dolar istiyor. Şimdi o domaini ben alır, url leri bire bir yaparsam onun hitler bana geçer.
hocam öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim, çok detaylı ve açıklayıcı bir mesaj oldu.
sitemde özgün içerik paylaşımından ziyade hizmet satışımız var, yani domaini alan birisi olursa bile bunu kullanacağını düşünmüyorum. zaten düştüğü an kendim almaya çalışacağım tekrar aynı domaini. sizce izlemem gereken en uygun yol burada nedir? çok soru sordum kusura bakmayın.