mos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tezimi dayandığım şey sonuçlar.

genel olarak büyük haber sitelerinin dominasyonu var şuan. adamlar sahip oldukları otoriteyi kullanarak her ziyaretçiyi kapmak istiyor, çoğunu kapıyorlar da. teknoloi, yemek, sağlık her yerde varlar. atıyorum bunlar teknolojik bir ürünle içerik girdikleri zaman google algoritası "önceliği teknoloji sitesine verelim" demiyor. kimin otoritesi yüksekse ona veriyor sırayı.

mesela "nedir" kelimesinde güçlenmek istiyorsunuz. domaininde, tittle'ında "nedir" geçen bir siteden tanıtım alırsanız elbette diğer sitelere göre 1-0 belki daha fazla fayda alırsınız. ama böyle spesifik seçenekler önemli. yoksa sağlık sitem var sağlık sitelerinden alayım demek pek bir farklılık yaratmıyor.

otorite derken şunu ekleyeyim moz, ahrefs gibi şirketlerin kendi kafalarına göre belirledikleri puanlama değil. bazı sonuçları sağlıksız gibi.
ahrefs moz gibi şirketlerin verilerini de inkar edemem haber sitelerinin otoritesi büyük etken doğru ama sizde ilgili sektörünüzle alaklı ciddi ve güçlü bir şekilde site yapar trafiğini büyütüp ve kaliteli kullanıcıya kendini okutan makale içerik üretirseniz emin olun hiç bir haber sitesi sizi geçemez isterse trafiği sizin 10 katınız kadar olsun, en basiti tatlı tarifleri yazıp sıralamaya bakabilirsiniz haber siteleri anasayfada evet ama üst sıraları otoriter kaliteli içerik üreten siteler alıyor. bizim ıskaladığımız şu, site açıyorum bir iki yıl içinde büyük siteleri geçmeyi hedefliyoruz geçmeyince google a atıyoruz suçu. ben 5 sayfa içerikli bir sitemi tüm haber sitelerinin üstüne çıkardım ilgili bir kaç aramada ve sabit içerikli üstelik 2 yıldırda içerik girmediğim halde kaldı öyle sonradan düştü evet e brakında bir zahmet düşsün siz yeterki sitenize giren kişiyi tutmaya çalışın makalenizi okutabilin ve doğal çalışın emin olun dediğiniz gibi olmayacak. ( sitemin haber sitelerini geçmesinin tek sebebi, google a benim dükkanım bu sektörle alaklı diyebilmem ve kabul ettirebilmemden kaynaklı