cagataysahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
spl'yi biliyordum diğerlerine de bakacağım çok teşekkür ederim. Aslında finans sektöründe uzmanlaşmak da mümkün, ama okuduğum kadarıyla aracı kurumlar 3000 lira ile başlatıyormuş, prim vs ödemiyorlarmış. Hatta bir yerde okumuştum, işe girdiğimde sözleşmede bir komisyon oranı vardı, eğer o oran verselerdi şuan zengin olmuştum gibisinden. Açıkçası ben plazalarda çalışma hayali kuran biriyim, ama parasal anlamda beni tatmin edebilecek mi onu da bilmiyorum. Ama şuan 100 bin lira olsa, onunla ticaret yapsan ayda 10-15 k kazanmak çok zor değil. Ben belki bu paraları anca müdür olduğumda ya da araştırma görevlisi vs gibi üst kademe pozisyonlarda anca görebileceğim.
Sermaye yoğun bir işte %10 aylık net (vergisi ödenmiş) kârı cebine atabilecek potansiyeli kendinde görüyorsan finans kariyerinde kendini heba etmesen daha iyi olur. 😊 Girişte 10-15 bin lira gelir elde edebileceğin finans işi özel sektörde olmayabilir. Kamuda olabilir, oralarda da pek artmaz.

Kusursuza yakın Türkçe kullanımın bana senin gelecek vadettiğini düşündürdü. Finans alanında çok çok iyi olacaksan girişte aldığın ücreti çok da önemsemeyebilirsin.