Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Son bir şey daha soracağım ama. Ödemeyi ben dolar olarak alacağım. Bu sitelere usd olarak düşecek. Kendi hesabıma çekimi usd olarak yapabilir miyim? Yoksa çekim günündeki kurdan try olarak mı yapıyor? Iban girişinde try hesabı gördün shopinextte.
Merhabalar,
Yurt dışı için başvuru yaptıktan ve onay aldıktan sonra para birimi seçiyorsunuz (USD, EUR, GBP) seçiminizi yaptıktan sonra TRY alanına USD ya da seçtiğiniz para biriminin IBAN alanı gelmektedir.
İkisinde de seçim yapabilirsiniz hocam. Shopinextte ürünleri TRY olarak ekleyip yurtdışından ödeme aldığınızda güncel kurla çalışıp yine size TRY öder, yok ben döviz ile işlem yapmak istiyorum derseniz USD seçersiniz yine Türkiye bankanızda USD hesabı açıp ödemeyi USD olarak alabilirsiniz.
Ayrıca belirtmeliyim ki Shipy'de döviz ticareti ayrı bir sözleşme ve Yapı Kredi veya İş Bankası hesabı gerektiriyor, TRY olarak işlem yapılacaksa harici bir şeye ihtiyaç yok. Shopinext'in bu konuda hangi banka ile çalıştığını tam bilmiyorum
@Shopinext; özelden veya profillerindeki whatsapptan ulaşırsanız yardımcı olabilirler.
Kullanıcılar diledikleri bankanın IBANIna ödeme alabilirler. 🤗 (Banka yurt içinde olmalı ve banka hesabı shopinext hesap sahibinin adına olmalı)