Yandex Mail'in kendisi bugünlerde sorunlu. Akademik ağa mail atamıyor, bazen alamıyor. DNS sunucularında da bir sıkıntı var, herhalde ondandır. Bendede transferler için durum aynı, manuel işlem yapıyorlar ama kendilerince bir sıra belirlemişler anladığım kadarıyla. Çünkü tehditler filan gırla gidiyor durumlarına rağmen.
Öyle bir firma yok. ICANN veya verisign bu durumda bir şey yapamaz. Resmen bir registrarı d.olandırmışlar. Birde üstüne hizmet bekleyemezler, yok öyle bir dünya. ICANN registrarı koruyacak bu durumda. Ayrıca Türkiye'de domain alanında çalışan zarar tazmin firmaları yok, varsa da ben bilmiyorum. Son SBK olayındna sonra bu firmalar diken üstünde zaten. 39K alan adındna bahsediyorlar, hiç bir türk yazman bu riski kabul etmeyecektir.
Yapmaya çalıştıkları şey şu, büyük bir miktarı EPP kodları ile temizletecekler. Kalan kısmı ise kendi resellerlerine alacaklar. Zaten mailde kendi siteleri üzerinden yönetime devam edilebileceği yazıyor. yeni APIyi toparlamak, panele entegre etmek, domainleri eşleştirmek filan uzun sürecek bir iş. Ama halihazırda kendi resellerlerinin apisi sistemde zaten. ICANN, toplantı, sözleşme filan diyerek zaman kazanıyorlar sadece.
Ayrıca bu durumda ICANN sözleşmesi olayı gerçek olsa bile WWD, Azure taraflı alan adlarını muhtemelen bırakmayacaktır.
Yandex maillerde bir sorun yok hocam, 7 yıldır yandex mail kulllanıyorum şuan dahil herhangi bir alamama/gönderememe durumu yaşamadım. 6 domain için transfer kodu istedim hala bekliyoeum bakalım.