Selam, öncelikle yapmak istediğimden bahsedeyim. Kullanıcı para gönderme talebi oluşturduğunda
para_transferleri ismindeki tabloya yazılıyor, buraya kadar sorun yok. Sonrasında, (saçma gelebilir biliyorum ancak ileride otomatik bir kaç fonksiyon ekleyeceğim bu sebepten böyle yapmam gerek) para direk gitmiyor kullanıcıya, bilerek böyle yaptım. Buraya kadar da her şey hoş. Sonrasında curl ile her 15 dk da bir php dosyasını çalıştırıyorum, ama şöyle bir sorun var, işlemleri tek tek alıp her 15 dakikada bir onaylayıp para gönderilen kullanıcıya ödemeyi yapmasını istiyorum. Ama bu kafasına göre bir 30 bir 40 rastgele para gönderiyor. Böyle bir değer tabloda olmamasına rağmen. Yardımcı olabilir misiniz rica etsem?
PHP KOD :
Bu kodun yalnızca fonksiyon kısmıdır en üstte veriyi çekmek için db ye bağlanıyorum. Sansür yazılarını şimdi koydum.
$sqlQuery = "SELECT * FROM para_transferleri WHERE onay = '0'";
$statement2 = $db->prepare($sqlQuery);
$statement2->execute(array(':id' => $id));
while($rs2 = $statement2->fetch()){
$send_wpiban = $rs2['send_wpiban'];
$ttutar = $rs2['tutar'];
$tid = $rs2['id'];
}
try {
$baglanti = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=SANSUR", "[COLOR=#000000][FONT=Open Sans][SIZE=2]SANSUR[/SIZE][/FONT][/COLOR] ", "[COLOR=#000000][FONT=Open Sans][SIZE=2]SANSUR[/SIZE][/FONT][/COLOR] ");
$baglanti->exec("SET NAMES utf8");
$baglanti->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
$query = $db->query("SELECT * FROM para_transferleri", PDO::FETCH_ASSOC);
if ($query->rowCount()){
foreach($query as $row){
$query = $db->exec("UPDATE para_transferleri SET onay = '1' WHERE id = '".$tid."'");
$query = $db->prepare("UPDATE users SET balance = balance + :ttutar WHERE wpiban = :wpiban");
$update = $query->execute(array(
"ttutar" => $ttutar,
"wpiban" => $send_wpiban
));
if ($update){
echo "güncellendi";
}else{
echo "bir sorun var";
}
}
}
} catch (PDOException $e) {
die($e->getMessage());
}
$baglanti = null;Veritabanım : Tanımlar : sender_id = para gönderme ekranında tanımlanıyor ve göndericinin adını belirtiyor,bununla bir işimiz yok sender_username = ^bu da aynısı, kullanıcı adını belirtiyor. send_wpiban = Para gönderilen kişinin wpiban adresi, parayı bu wpibanına sahip kullanıcıya göndermesini istiyorum bu curl fonksiyonunda onay = curl tekrar tekrar aynı kişiye para göndermesin diye yaptığı işlemleri onay 1 yapıyor. wpiban_username = bu kısımı sileceğim, işlevsiz. Oluşan hata :
AndMex (Ben) 'e 40 TL gönderi ancak veritabanına göre bana 20 TL göndermesi gerekiyordu. Aşağıdaki kullanıcıya ise 10 TL göndermesi gerekiyordu. Ancak bana 40 aşağıdakine de 20 gönderdi. Bunun sebebi nedir? neden 2 ye katladı sistem.
Yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.