yazı için teşekkürler. bende bir anımı paylaşayım.
sene 2015-2016 da ortalıkta daha doğru düzgün beğeni takip siteleri bile yokken asp ile api ile çalışan tokenli beğeni sitesi kurmuştum. facebook üzerineydi. facebook sayfa beğeni durum beğeni vs tüm kombinasyonlarda ilk 3 sırada çıkıyordum. cunku türk rakip yoktu max birkaç siteydi. herşey o kadar iyi gidiyordu ki ilk defa kredi kartı ile anlık beğeni başlatan bir sistem kurup online beğeni satın alma sitesi kurdum. hatta forumda beğeni yazılımı otomatik sayfa beğeni yazılımı gibi versiyonlarını da çıkarttım o zamanlardan belki hatırlayanlar çıkar iyi işler yaptık. neyse kredi kartlı online entegreden bile günde 50 ye yakın sipariş geliyordu. beğenilerin kaynağı da web sitemizden geliyordu yani bedava bir havuz oluşuyordu hiçkimseyle paylaşmıyorduk ortalama her gün 5 ila 10 bin arası token geliyor ve data oldukça günden güne kabarıyordu. buraya kadar herşey mükemmel.
sonra facebook token yapısını değiştirmeye başladı. htc blackberry facebook pages gibi tokenlerden günlük gelen 10 bin tokenin 9 bini siliniyor satılan beğenilerde düşüşler olmaya başlıyordu. halbuki token falan biz satmıyorduk sade kendi sistemimizde kullanıyorduk. biraz araştırmalar yaptım tokenle onlarca farklı kombinasyon işlemler denedim illaki yapay bir işlem algılanıyor ve siliniyordu token ömrünü uzatacak hiçbir yolunu bulamadım. insanlara sorunlu hizmeti satmaya devam edebilirdim silinebilir yok güncelleme olabilir vs yalanlarıyla devam edebilirdim ama yapmadım. paypaldan deli gibi akan ciro kaynağını kendi akıl sağlığım için bıraktım ve bu işlere tövbe ettim. yol yakınken tüm arkadaşlara tavsiye ediyorum. bu işlere girmeyin. . sosyal medya uzmanlığı apayrı bir dal illaki beğeni de beğeni diyorsanız o alanda gelişin yani beğeniyi insanlara pazarlama yoluyla gerçek bir şekilde kazandırın. apiymiş tokenmiş tüm kariyeriniz ufacık bir güncellemeye bağlı ...