Forum tanıtımları NoFollow'dur hocam.
Forum tanıtımı almış bir web sitesinin backlink ağını semrush veya ahrefs üzerinden analiz ettiniz mi, toxic backlinke rastladınız mı?
Blog backlinklerde NoFollow'dur.
Doğru liste ve yöntem kullanıldığında zarar değil fayda sağlar.
Diğer yandan konu bu değil, anti-seo çalışması çok farklı bir şey.
Eklenen çoğu forum/blog sitesi üzerinde onlarca link çıkışı barındırdığı için kesinlikle faydası olduğunu düşünmüyorum. Tabi direkt müşterinin makalesine ve içeriğe özel forum sitelerinde bulunan müşterinin içeriğine uygun konulara çıkış veriliyorsa yararı olacaktır. Zaten aktif olarak kullanılan, siteye organik ziyaretçi sağlayabilecek böyle bir hizmet için çok büyük bir emek vermek lazım. Zaten o söylenilen paralara hiç olacak işler değil. Doğru liste ve yöntem söylediğim şekilde kullanılırsa kesinlikle yarar sağlar. Evet ahrefs üzerinden müşterilerimin birçok web sitesini analiz ettim ve forum/blog tarzında tanıtım alanların linklerini çook temizledim. Anti-seo çalışması farklı bir şey diyorsunuz fakat ben de size 50-60 adet çıkış sağlayan ur değerleri yerlerde, yabancı ve Türk forum sitelerinde elden ele dolaşan listelerden müşterilerimize backlink almanın ne kadar yararlı olabileceğini sorayım o zaman. Kısa vadeli çalışmalarda yarar sağlayabilir fakat uzun vadede maalesef sonucun hüsran olacağını düşünmekteyim.
not: konu farklı bir şe fakat neden bahsettiğimi sorarsanız verilen hizmetin "etikliği" sorgulandığından olayın baştan yanlış olduğunu düşündüğümü belirtmek istedim.