Bu gibi davranış sergileyenleri troll olarak görmüyorum ben açıkçası. r10'a ya da başka bir foruma ya da sözlüğe karşı böyle değiller, gerçek hayattaki normal halleri bunlar. Yani benim çevremdeki insanların büyük çoğunluğu böyle, bahsettiğiniz hemen her şeye uyuyor.
Araba alırsın, A arabasını alırsın. B arabasını niye almadın diye bütün hevesini kırar, B arabasını över durur. B arabasını alsan tam tersini A arabasına yapar.
Bu gibi konulardaki en uç noktada olan birkaç tanıdığım var, bir insan her ama her konuda uzman (!) olur mu? Misal çay demleme konusu açılır, atıyorum sen eğer dersen ki çayın üstüne su konulur, hemen suyun üstüne çay konulur diye iki saat konuşur durur. Tam tersini söyleseydin onun tam tersini 2 saat savunur.
Yakın zamanda yaşadığım örnek, Meksika'nın Güney Amerika kıtasında olduğunu iddia eden birisi. Ama nasıl ısrarla savunuyor. Dakikalarca konuştu, anlatmak fayda etmeyince dünya haritasını açıp yerini gösterdim ve cevabı ''Bak Amerika'nın (ABD'nin) güneyinde işte'' dedi.
10 dakika sonra oradayım diyerek sizi bekletip 1-2 saat sonra gelmeyip aradığınızda ''ben sana 10 dakika demedim, işim bitince geleceğim dedim'' diye gayet kendinden emin biçimde konuşabilirler. Bunu yaparken gerçekten de öyle dediğini mi sanıyor (yani akli dengelerinde sorun mu var) yoksa kandırıyorlar mı (yalancılar mı) bunu çok merak ediyorum.
100'lerce madde yazarım buraya, espri niyetine okuyup güleriz hep beraber. Bunları bir ortamda sırf muhabbet olsun bile dile getirince, yine muhalefet modunu açıp, ''takıntılı olduğunuzdan'' vs. bahsederler. Mutlaka kurduğunuz cümleye zıt bir şey söylemeliler ki, o ortamda o konuda son sözü onlar söylemeli.
Her yaştan insan var çevremde bu şekilde davranan, böyle ahlakları olan, 20'den, 80'e kadar. Onlar da emin olun r10'a üye olsa, aynı bahsettiğiniz davranışları sergilerler.