Sektörde bulunan arkadaşlarım, dostlarım, hocalarım; Ülkemizde tüm dünyadaki gibi teknoloji sürekli kendini güncelleyerek devam ediyor. Bizimse, hiç bir güvencemiz yok. Burada bulunanların bir çoğu vergisini, her şeyini ödüyor. İlgili sektörler varsa, bu iş resmi ise; Bir koşul şart getirilmesi gerek. Günümüz sektöründe internetin olabilmesi ve bunu canlı kılabilmek için en önemli etken 'domain'. Domain firmaları bu tarz sorunlar yaşatırsa bu işin ne anlamı var ya? Bilişim sektörü, medya sektörü. Nace kodları var, ticaret odası ve esnaf odası kayıtları var. Madem var, burada iş yapan şirketlere, insanlara neden yasal olarak destek verilmiyor? Vergisini aldığın iş sonucunda bir mağduriyet varsa bunu gidereceksin arkadaş, sen devlet olarak. Takibini yapamıyorsan yasal düzenleme getireceksin, internetten satış yapabilmen için elindeki stok kadar devlete teminat yatıracaksın. Bir mağduriyet olursa, insanlar mağdur olmayacak. Bir domain, bir hosting, bir bayilik alan internetten domain-hosting satışı yapıyor. Sonra da ben aracı firmayım diyor, benim bu zerre umrumda olmaz. Ben hizmeti X firmasından aldım, Y firması sana sorun yaşattıysa bu senin sorunun. Böyle bir iş mi olur ya, inanın artık o kadar doldum ki ağlama noktasına geldim.

Yüzlerce müşterime ait domainler var içeride, her biri yazmaya başladı bile. Ne yapacağız, nasıl gidecek bu mağduriyet? Herkes benden hakkını aramaya kalksa milyarlarca zararım olacak ya. Kim bu zararı karşılayacak? Allah yardım etsin hepimize, bu sondu ama benim için. Bundan sonra artık bu sektörde kesinlikle TÜRK yöneticili, TÜRK firmalarla ÇALIŞMAYACAĞIM. Hem suçlular, hem de benim sorunum değil diyip; bir de siteyi bakım moduna alıyorlar. AYIP ya AYIP.