Ucuz etin yahnisi yenmez bilader.
ICANN belli şartları sağlayan ve domain kaydı yetkisi alan firmalardan domain başı sadece 0.10$ kesiyor. (.com için) Elbette ICANN dan yetki almak hiç ucuz değil ama şartları sağlayan firmalar, domain başı çok az masraf ile kayıt edebiliyor. Birde forumda çoğu kişi bilmez ama bundan 1 yıl önce Will West Domain üzerinden .com domain almak sadece 1$ dı. Tabi normal kişiler domain kaydı yapamıyor, sadece WWD bayisi olanlar yapabiliyor. (Şuan güncel fiyatı bilmiyorum.)
Bundan dolayı Godaddy çok uzun süreler boyunca 1$ dan domaini rahatlıkla satabiliyor. Zaten WWD de Godaddy nin olduğundan onlar için masraf çok az oluyor. Yani emin ol .com domainin değeri normalde 10$ değil.
benim sitemde bir sorun yok. herkeste mi var bu durum?
7 domainden 2 tanesinde sorun var. 7 tanesini transfer edebilirsem 2 tanesi gitsin önemli değil. 1 yıl sonra tekrardan kayıt ederim. (Değersiz domainler.) Ancak forumda ciddi emek verilmiş domainlerin gitmesi çok üzücü. Teknoclouds bizlere iki yol sunuyor.
1- Eğer domainin transfer kodunu alabiliyorsan al ve domaini başka firmaya taşı.
2- Transfer kodunu alamıyorsan veya aldıktan sonra tramsfer edemiyorsan durumu ICANN'a bildir ve sakince bekle.
Umarım kısa zamanda çözüm bulurlar.
Azure iddiası bana çok mantıklı geldi. Yoksa bu ucuzlugun bir nedeni olmalı
Bu iddianın mantıksız tarafı şu hocam. Bizler bile 2. Domaini kaydederken ne kadar farklı cihaz, ip cerez, sanal kart kullansakta Azure durumu fark edip bloke koyabiliyor. Teknoclouds yaklaşık 1.5 yıldır 10.000 domaini yönetiyor. Yani 10.000 azure hesabı açıp bunu yapmaları gerçekten imkansız gibi görünüyor.
Birde bu domainler yenilemede çok yüksek ücret istiyor ve transfer yasağı gibi bazı kısıtlamalara tabi oluyor. Ancak ben teknoclouds dan aldığım bazı domainleri hem yenileyebildim hem de başka firmaya rahatlıkla transfer edebildim. Yani bundan dolayı pek bana pek akıl kârı gelmiyor.
Umarım teknoclouds kısa vadede sorunu çözer.