Daha önceden bir çok arkadaşı sosyal medya hesaplarımdan uyarmıştım. Teknoclouds un reseller olduğuna dair bile ciddi şüphelerim mevcut. Domainleri microsoftun Azure projesi üzerinden kayıt ettiklerini düşünmekteyim. Bu bir proje üretme amacıyla $1000 a kadar hesaplara hibe edilebilir bir proje idi. Sanırım limit artık $200 e kadar düşmüş. Yani kişiler adına bu proje üzerinde hesaplar açılarak ücretsiz domain aldıklarını düşünmekteyim. İlgili firma reseller id ve detaylı bilgilerini sunmadığı sürece buna inanmıyorum. Evet ucuz diye ilk başta bir çoğumuz bu firmadan domain kaydı gerçekleştirdi. Fakat bu olayı öğrendikten sonra firma ile tüm ilişiğimi kestim. Fakat az sayıda domainim benim de kaldı. Domainlerinizi kurtarmak için icann seçeneğinin ne derece işe yarayacağı tartışılır. Yani teknoclouds bu domainler için azure projesi ile değil de ödeme yaparak bu domainleri almışsa domainler kurtarılabilir. Tersi ise üstüne soğuk su içip ilgili firmaya dava açabiliriz. Üst mesajlarda arkadaşların yazdıkları bilgiler doğru. Şu an ortalama .com bir domain için firmaların maliyeti $7,5 civarında. Bu fiyatın altında fiyatlar gördüğünüz zaman iyi araştırma yapmalısınız. Verisign zaman zaman alt firmalarına taahhüt kampasamında özel indirimler sunabilmektedir. Örneğin mevcut .com hacmini % 25 arttırırmayı taahhüt edersen sana özel $7,5 yerinde $4,5 gibi bir fiyat veririm diyor. Uygun fiyatlı kampanyalar gördüğünüzde sınırlı sayıda ve zamanda olması gerekiyor bu nedenle. Örneğin Namecheap $4,98 .com kayıt kampanyası gibi. Örneğin Verisign $6 ya düşürüyorsa yazman firma kendi reklam bütçesinden 10bin domain için $1 dolar daha indirim sağlayarak bu fiyatı $5 yapabilir.