Hocam isterseniz oyunda bielsa seviyesinde bildiklerinizi aktarın taktiklerinize, benim fark ettiğime göre bug var. Bazı taktikler çok bağımsız bir şekilde verim sağlıyor. Bazıları ise ne kadar iyi olursa olsun üst üste maç kaybettiriyor. 2014 ten beri gözlemlediğim durumdur bu. Fm forumları var. Oralardan birinden taktik dosyası alıp kurun. Kafanız rahat olsun
O şekilde de oynamak istemiyorum. İnanın bazen çok sinirlensem de yenilmek oyuna daha fazla bağlıyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Hocam dediğin kadro Bundesliga yada Ligue 1 de olsa siler süpürürdün.. Fakat Premier League ve La Liga için kriterler çok daha farklı.. oyuncuların hız özellikleri, birbirleri ile uyumu, kulup içindeki arkadaşlık ortamı gibi hersey etki ediyor. FM gerceğe aşırı yakın senin durum Türkiye'deki Fenerbahçe olayı biraz böyle düşünerek değişiklikler yapabilirsin. takımda asla kutuplaşma olmamalı... moral motivasyonu bozuk oyuncular olmamalı, bir de mümkün oldugunda takım yaş aralığı ucuk olmasın yani yarısı 34-35 yasında kalan yarısı 17-22 yas grubu olmasın
Yaş aralığı gayet iyi durumda. Yalnız dediğiniz gibi kutuplaşma ve moral konusunda sıkıntılar var. Verdiğiniz Fenerbahçe örneği tamamen benim sorunuma örnek : ) Teşekkür ederim yorumunuz için.
FM'yi ben de severim önceden çok oynardım artık pek vakit bulup oynayamıyoruz.
Öncelikle TL'yi Euro'ya çevirmenizi şiddetle tavsiye ederim zira okurken ben bir rahatsız oldum, hocam hiç TL ile oynanır mı o oyun ya
Ben FB ile 3. ya da 4. sezonda CL Şampiyonluğu almıştım sonraki seneler alamadım tabii ama özel bir taktik geliştirip tamamıyla ona yönelik oynamıştım. Hatta o yıl sanırım Süper Lig'de şampiyon olamamıştım.
Bunun nedeni şuydu, tamamıyla kontratak bir takım kurmuştum kanatlar forvetler falan çok hızlı. FM'nin gerçekçiliğini de buradan anlayabilirsiniz, yani kontratak takımı kuruyoruz CL'de şampiyonluk alırken ligde şampiyon olamıyoruz çünkü o taktik daha güçsüz takımlara karşı çalışmıyor.
Sizin sorununuz muhtemelen taktik ve oyuncu rolleri. Taktik bir kere anlamlı olmalı yani ne oynuyorsunuz önde press yapan hızlı paslarla rakibi boğmaya çalışan bir takım mı ya da daha defansif ve kontra odaklı bir takım mı? Ya da her ikisini içeren total - futbol dediğimiz olay mı?
Ve transferleri de bu taktiğe göre yapmalısınız. Yani kontra atak oynuyorsanız çok pahalı oyuncu alsanız da forvetiniz yavaşsa başarısızlık kaçınılmaz. Bu yüzden taktik - oyuncu rolleri ve oyuncu özellikleri birbirini tamamlamalı.
Oyuncu değişikliklerini de iyi kullanın kötü oynayan puanı 6.5 altına inen oyuncuları hemen çıkarıp yedeğini oyuna alın. Ek olarak geniş, yedeklerin de iyi olduğu bir kadronun başarılı olma ihtimali çok daha yüksek 11 değil 25 oyuncu olarak bakın.
Dediklerinizi not alıyorum, deneyeceğim. Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu arada Liverpool, Juventus, Arsenal, Bayern, Atletico Madrid gibi takımlarla oynadım ve ŞL'de çeyrek finale bile çıkamadım. Böyle bir durum olduğunda direk istifa ediyorum, bu yüzden hiçbir takımda 1.5 sezondan daha uzun oynayamadım maalesef. Moralim bozuluyor istifa ediyorum

.
Açıkçası uzun yıllardım oynarım fm taktik ile hiç uğraşmıyorum (oyuncu mevki rolleri hariç) ve genelde bir taktik tutturdu mu sonuna kadar aynı taktikle devam ediyorum oyundan zevk aldığım nokta genelde genç oyuncu veya bedelsiz futbolcu transfer edip yüksek fiyatlara satmak oluyor. Bir takımda en geç 3. senede hep başarıya ulaşmışımdır.
Doğru taktiği bulamıyorsanız
https://fmscout.com/ 'da güzel taktikler mevcut.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Yukarıda da dediğim gibi hiçbir takımda 1.5 sezondan daha fazla oynayamadım. Başarısızlık olunca sürekli istifa ediyorum. Genç oyuncu ve bedelsiz oyuncu almaktan bahsetmişsiniz, ben böyle oyuncuları alınca benimle kavga edip 1 hafta sonra başka takıma gitmek istiyorlar.
Oyunun yapay zekası taktiği belirli süre sonra çözüyor ve ona anti taktik üretiyor sistemini bozmadan arada bir iki oyuncu yerini değiştirirsen sıkıntı yaşamazsın
Teşekkür ederim. Bütün önerileri dikkate alacağım.