MESKO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benimde 3 4 senedir aklımda bulunan Kurdî youtuber olmak ama bir türlü adım atamadım.. Konuya çok yönlü yaklaşmak gerekir.. Mesela Kürtçe üreten güzel projeler var.. Örneğin yeni olan îşev dizisi var.. Eleştiriler yönleri var elbette ama (çok küfür ediyorlardı ilk bölümlerde şuanda azalttılar)..

Birde Kürtçeyi bölgesel değilde, genel düşünülürse daha başarılı olur düşüncesindeyim.. Mesela Serhat bölgesi ile Botan bölgesi arasında ister istemez fark oluyor ama o farklarda kalkmış kalkmak üzere sosyal medya ve yazılı medyanın bunda etkisi var..

Bizim rêzimanî dediğimiz yanî dilbilgisine uygun Kürtçe şuanda profesyonel içeriğe en etkiyi edecek geldi halidir..
Hocam mesela bahsettiğim mevzuya bi kaç kişi gelmiş oldu. Nedir bu mevzu. Ben bu işev dizisi kadar saçma sapan bir dizi görmedim hayatımda, izlerken yazanından, oynayanına, yönetmeninden, yorumcusuna hepsinin adına utandım. Çok ama çok kötü bir dizi ama bakıyorsunuz milyonlarca izlenmiş.

Bu tarzda Türkçe bi dizi çekilmiş olsa tüm ülke çekenleri ve izleyenleri itin g.tüne sokardı. Ama Kürtçe olunca böyle destek görüyor işte her ne kadar kötü de olsa.