bycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam adam zaten bulamadığı için buraya konu açmış konu açtığı yerin url atmak yerine faydalı bulduğunuz bir konunun linkini atsanız daha iyi olmazmıydı
Vergi konusu karışık çetrefilli olduğu için attım. Ki aramalarda tam olarak aranan bulunabilir çünkü tecrübeler de var. Yurtiçi ayrı yutup ayrı yurtdışı ayrı vs. Url attım ki dallı budaklı yapılanları okuyup öğrensin diye. Hadi arkadaşın arayıp okuyacak vakti yok benim boş vaktim bol diyelim de aşağıya ayrıntılı olarak yazalım.

Tuco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
belli bir siteden yapılıyor mu e devlet gibi? bu konulara çok uzağım kusura bakmayın türkiye'de nasıl işliyor bu konular bilmiyorum
TR'de olduğunu ve TR Adsense kazancı elde ettiğini düşünelim. Vergi vermek istiyorsan mükellef olacaksın. Mahallenden bir muhasebeci bulup durumu anlatabilirsin. Bilgisi yoksa da gruplarında bilgisi olan vardır.
Şahıs işletmesi açtın (açılış konusunda detay: link. Gelirin için %18 KDV + Gelir vergisi ödeniyor. Eğer 5.000 TL altı gelirin varsa kırtasiyeden fatura koçanı alır kaşeler noterden tasdik ettirip faturanı kendin kesebilirsin.
Eğer 5.000 TL üzeriyle e-fatura kesilecek. Bunu yine muhasebecin gelir idaresinin e fatura servisinden kesebilir. Ekstra ücret ödemezsin.
Kira, su, elektrik, doğalgaz, telefon, internet, yemek, bilgisayar, notebook, ofis araç gereçleri, hosting, domain, televizyon vs vs vs hepsi gider olarak gösteriliyor.
Gelirin yurtdışı ise %0 KDV li fatura keseceksin. Gelir vergisi yine ödenecek.
Gelelim asıl sorunun cevabına: Adsense gelirinden otomatik olarak vergi kesilmez. Vergi beyana bağlı. Kendin mükellef olup beyan edersin vergini ödersin.