TÜİK tarafından açıklanan rakama göre Türkiye nüfusu 2021 yılına girerken 83 milyon 614 bin oldu. Bu nüfusun rahat 13-15 milyonu kürt kökenli vatandaşlardan oluştuğunu düşünüyorum. Bu da yaklaşık olarak ülke nüfusunun yüzde 17'sine denk geldiği anlamına geliyor. Hadi kabaca yüzde 15 diyelim.
Ülkenin %15'ine yönelik gördüğüm kadarıyla tek bir düzgün youtube kanalı yok. Yani türkçe içerikli bir kanal açsam milyonlarca rakibim olacakken, ki birçoğu çok kaliteli o çıtalara çıkmak imkansız, rekabetin sıfır olduğu bu kesime oynamak yıllardır aklımda.
*Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun,
*Siyasetten uzak,
*Terör ile ilişkili kişilerden uzak,
*Bilgi, Kültür, Müzik ve gündem odaklı içeriklerin yayınlanacağı bir kanal kurulabilir mi?
kürtçe müzik yapan bazı gruplar 2000-3000 liralara ülkenin bir çok ilinde düğünlere katılıyorlar. ergen bir youtuberın youtube kanalına gelmeye tenezzül etmeyeceği paralara çok bilinen kürt sanatçıları düğünlere katılıp saatlerce şarkı söyleyip milleti eğlendirebiliyor.
Kürtler gördüğüm kadarıyla sırf kürtçe diye en saçma sapan içerikleri bile oldukça fazla paylaşıyorlar, yani kendi dilleri diye beğenmese bile paylaşabiliyorlar. o yüzden abone edinme, etkileşim alma konusunda daha rahat olacağını düşünüyorum.
kaliteli ve ülkenin değerlerine saygılı bir ekiple bu işi yapmaya çalışmak mantıksız mı sizce?
*** Lütfen polemik oluşturacak, siyasete, ırkçılığa kayabilecek yorumlar yapmayalım. kürtçe bilenler bu konuda yorum yapabilirse daha çok sevinirim.
Ťı mıra mesaj bışine ez téra akıl bıdım
(Sen bana mesaj gönder ben sana bilgi veririm)