Merhabalar herkese sorumu sormadan önce kısaca kendimi özetliyim, yıllardır r10 üzerinden bilgiler toplayan kendimi bu doğrultuda geliştirmeye çalışan birisiyim. Her ne kadar son dönemlerde bilgi alışverişi konuları yerini ticaret konularına bıraksa da bu duruma karşı olanlardan değilim ona da ihtiyacımız vardı.
Azınlıkta da olsa bilgi alışverişi yapan bildiklerini diğer kullanıcılar ile ücretsiz ve karşılık beklemeden paylaşan bir çok üye var şahsım adına hepsine teşekkür ediyorum, keşke benim bilgi birikimim de web konularında iyi olsa bende insanlar ile bilgiler paylaşa bilsem. (Youtube konusunda kendimi bilgili görenlerdenim webde 10/3 filandır bilgim belki de 10/2)

Neyse lafı çokta uzatmadan soruma geleyim, forumda bende dahil bir çok arkadaş pasif gelir oluşturma çabasında herkes farklı bir yoldan bu durumu izliyor. Ben blog sitesi açıp adsense geliri hedeflemiş birisiyim.
Bugüne kadar 3-4 adet site açtım ancak hepsi bir oyuna ait blog siteleri olması ve benimde bu oyun oynayanlar arasında bilinen ve bilgili bir kişi olduğumdan gerek sosyal medya gerekse youtube üzerinden hit çekimi yaptım ve sonuç olarak sitem ilk 3 sıralara yerleşiyordu. Ancak bu siteler sektörü gereğince TBM leri çok düşük olduğundan farklı konulara yönelmeyi denedim ve bir blog açtım, gerekli seo eklentisi, seo uyumlu makaleler iyi bir sunucu ,yüksek skorlu pagespead değerleri iç seo ayarları (Bilgim ve araştırmalarımca kendimce yaptım) gibi şeyleri tamamladım, her gün aynı saatte 1 makale sitede yayınlanıyor belirli bir düzene oturttum. Sitem index'te alıyor o yönden sıkıntım yok, ancak sitemin kendi kendine hitlenmesi nasıl sağlanıyor yukarı sıraları zorlamak için illa backlink, tanıtım yazısı almam gereklimi, paravan bloglar vb kurmam şart mı bu işi doğru yoldan arkadan dolaşmadan yapmak istiyorum ki uzun vadede herhangi bir google güncellemesinde sorun yaşamak istemiyorum. Siz benim bu yaptığım aşamalardan sonra neler yapıyorsunuz. Sonuçta bildiğim kadarı ile google tıklamaları ön plana koyup sizi yukarıya taşıyor ama kimse gidip de 3-4-5. sayfalardaki içeriğe tıklamıyor bu kısır döngüyü nasıl kırıyoruz ?
Uzun oldu vaktinizi çaldım ancak uzman olmasanız bile cevaplarsanız ben ve benim gibiler için fikir ve yol göstermiş olursunuz. İyi forumlar.