angelicmoon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Arkadaşlar trendyolda hepsiburada da ve n11 de ne gibi satış stratejileri uyguluyorsunuz ? Paylaşırsanız birbirimize yardımcı olmuş oluruz. Örnek verecek olursak ben ürün yükledikten sonra trendyolda pusulaya girip 59 a sattığımız bir ürün varsa kampanyalı fiyat etiketi almak için trendyolun belirlediği fiyatlar var. Mesela 2 yıldız almak için 51 e sat, 3 için 45, 4 yıldızlı indirim için de 25 e sat diyor. Ben 2 yıldızlı yapıyorum tüm ürünleri. Bu şekilde trafiği 3 e katlıyor haliyle de sipariş geliyor.
Diğer bir husus olarak kampanyalara çok sık katılıyorum. Ordan da sipariş geliyor.
Şunu denemek istiyorum hiç denemedim ama. Trendyola yükleyeceğim ürün 59 tl ise ben bunu 130 yazıp 59 a düşürürsem 4 yıldız verecek yüksek ihtimalle. Bu da bir strateji tabiki. Sizin de böyle stratejileriniz varsa paylaşın birbirimize yardımcı olalım. Faydası olacağını kesinlikle düşünüyorum.
Ayrıca trendyolu ve diğer mağazalardaki müşterileri kendi sitemize çekmek için promosyon kodu gibi bir olaya girdim. Broşür tasarlayıp baskıya verdim. Broşürün bir yüzünde iptal iade prosedürleri, fatura ve earşiv kullanıcıları için gerekli bilgileri paylaştım. Arkaya da promosyon kodu kazandınız bu ürünleri daha ucuza almak isterseniz sitemize davetlisiniz gibi bir şey yaptım. Bu tabi ki trendyolun istediği bir şey değil ama buralardan kurtulmak için birçok mağaza bunu yapıyor. Müşterileri kendi sitesine çekmek için. Trendyol bunu öğrenirse mağazanızı kapatabiliyor tabi. Bu da bir risk.
sözleşmede trendyolun uygulaması dışı yönlendirmelerde 10.000 ₺ ye kadar para cezası olduğunu biliyorum bilginizi olsun.