Herkese merhabalar, bugün Google Play üzerinde yayınladığım yaklaşık 3 senelik uygulamam ile ilgili bir problem oldu. Uygulamam bir masa oyunun yan eklentisi gibi bir uygulamaydı. Bu uygulamada direk olarak o masa oyunuyla ilgili bağlantı kurulmasa bile Google play sayfasında oyunun adı geçiyordu. Bugün Google'dan bir mail aldım ve o masa oyunun isim hakkına sahip şirketin şikayet ettiğini öğrendim. Sadece beni değil 14 benzer uygulamayı daha Google'a uygulamaları kaldırtmak için şikayette bulunmuş ve liste halinde uygulamaları paylaşmış. Bana özel bir mail gelmedi sadece Google üzerinden özet olarak "uygulamanız telif hakkı ihlali içeriyor Google tarafından kaldırılabilir" gibisinden bir mail geldi ve şikayet eden kişinin açıklaması, ismi, bilgileri vs. geldi. Ben mail geldikten 5 dk sonra uygulamayı yayından tamamıyla kaldırdım, yani kaldırmamakta inat etme gibi bir durum yok. Sormak istediğim soru şu; uygulamayı kaldırmama rağmen bu problem benim başıma daha fazla sorun açar mı yoksa kaldırdığım için bu burada kapanır mı?
Şunu tekrarlamak istiyorum bana herhangi başka bir mail gelmedi yani avukattan, şirketten veya herhangi bir kişiden bir mail almadım veya benimle iletişime geçilmedi sadece uygulamanın kaldırılması için Google tarafından gönderilen mail var.
Hocam kutu oyununun sahibi Türk bir firma mı?