induiduel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumun yaklaşımı bu yönde olduğu için kullandım hocam tabiri kusura bakmayın Hocam tek kaynak olarak Kuran-ı benimsemek ne kadar doğru bilmiyorum açıkçası, peygambere iman edin dendiğine göre hadisleride önemsemek lazım o yüzden Kur'an da yazmasa da hadislerde mevcut. 1.sayfa da bir arkadaş atmış zaten bir makaleyi muhtemelen bu konu hakkında da fikir edinilebilir.
Hadisler peygamberimizin söz ve davranışları oluyor kısaca haliyle bu hadislerin söylendiği olaylara bakmak lazım, kime karşı böyle bir ceza uygulanmış esas olan bu. İslam'da recm yoktur demek doğru olur mu işte bu yüzden emin değilim ve şahsi kanaatim vardır.
hocam tek doğru kaynak o olduğu icin benimsemek lazım. Zira dinimizde hadislerin çoğu yazılmamış, kulaktan kulaga yayılmış ve zamanda ilerlemiş.
10 kişi kulaktan kulaga oynasan sonuncuya neler kalır neler.
Bununla ilgili onlarca örnek verebilirim. Zaman içinde araya birileri bir şey katsa o şekilde ilerleyecek hadisler.

İslamiyetin ilk zamanlarında dünyanın en gelişmiş medeniyetleri muslumanlarken sonradan hepsi gunah sayılmaya başlamış ve zamanla en geri medeniyetlere düştüler.
Peygamber efendimizin Eşi tüccar ama sonra kadınların sokağa çıkması bile gunah sayılmaya başladı. Sence hiç konuşmadan mi ticaret yapıyordu? Yoksa haşa Peygamber efendimiz mi dinini bilmiyordu?

örnekleri çok artırabiliriz. Kuranı örnek ve kaynak almazsak o zaman sözde din adamları, şığlar, tarikatların eline düşer onlar ne derse Doğru sanariz.