ozanusug adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim ancak birkaç sorum daha var.
Resmi olarak kurulmaktan bahsetmişsiniz bu süreç içerisinde neler olmalı yani resmi olarak kurulmaktan kastınız nedir?
Resmi olarak kurulmadan önce yapılan sözleşmelerin bir geçerliliği oluyor mu? Ben olmuyor diye biliyorum
Kamu kurumları tarafından tanınıyor musunuz ya da e spor kulübü olarak federasyona kaydınız var mı? Dernek olarak sicilde kayıtlı mısınız? Bu soruların cevabı evet ise resmi olarak kurulmuşsunuzdur. Hayır ise sadece bir yarışma için amatör olarak bir araya gelmiş bir grup insansınız. Topluluk olarak bir anlam ifade etmiyorsunuz idare karşısında.
Kulüp resmi olarak kurulmadan sporcular kulüple sözleşme imzalayamaz fakat kulübe karşı sorumlulukları olacak şekilde (Örn. başka kulübe gitmesin diye) bir sözleşme imzalanabilir. Sporcunun lisans sözleşmesi kulüp kurulduktan sonra ayrıca yapılabilir. Uygun düzenlemeler ile sorunlar çözülebilir.
Ciddi olarak bu işlemleri yapmak istiyorsanız ve kulüp olarak resmiyet kazanmak istiyorsanız profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim. Maliyetli işlemler olacaktır.
Daha ucuz maliyetlerle, amatör olarak kalayım fakat sporcularım beni yarı yolda bırakmasın istiyorsanız. Bununda çözümü var. Her iki ihtimal içinde imzamdaki konudan bana ulaşabilirsiniz. İyi forumlar.