Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Spor kulüpleri ülkemizde dernek statüsünde kurulur. Kulübünüz resmi olarak kurulduktan sonra oyuncularınızla sözleşme imzalayabilirsiniz. Sözleşme hazırlanması konusunda uzmanlardan yardım alabilir ya da çeşitli mecralardan örnekler toplayıp ihtiyaçlarınıza göre kendiniz hazırlayabilirsiniz. Uzman biri aracılığı ile yapılan işlemler her zaman daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.
Dipnot olarak ekleyeyim. Resmi olarak kulübünüz kurulmuş olmasa bile oyuncularla sözleşme imzalayabilirsiniz. Kulüp kurulduktan sonra duruma göre anlaşmayı revize edersiniz. Kulübün kurulması zaman alacağı için bu süreçte tarafların yetki ve sorumluluklarının belirlenmesinde ve yaşanacak sorunlarda kurtarıcı rol oynamaktadır. Yargı mercileri belirli durumlarda anlaşmayı geçerli kabul etmektedir. İyi forumlar.
Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim ancak birkaç sorum daha var.
Resmi olarak kurulmaktan bahsetmişsiniz bu süreç içerisinde neler olmalı yani resmi olarak kurulmaktan kastınız nedir?
Resmi olarak kurulmadan önce yapılan sözleşmelerin bir geçerliliği oluyor mu? Ben olmuyor diye biliyorum