Bu biraz vizyon meselesi. Yazılımla uğraşan birinin temel amacı para kazanmak olamaz. Temel amaç para kazanmak olursa, "yazılmda iyi para var" bakışıyla yola çıkılırsa ulaşılacak sonuç belli.
Bu benim düşüncem tabi, böyle düşünmüyor olsam profilimde yüzlerce trade olurdu mesela.
Bu zamana kadar eğitim ve motivasyon anlamında; bu alanda ilerlemek isteyen, bir takım idealleri olan insanlar için, bana para karşılığı yaptırılamayacak bir çok şeyi bir beklentim olmadan gönüllü olarak yaptım.
Çok kısa özetlemek gerekirse; Para için yaparsanız bu işin eğitim setleri izleyerek olabileceğini, 200 liraya profesyonel(!) uygulamalar(!) satıp veya satanları görüp para kazanıldığını veya kazandığınızı düşünebilir/inanabilirsiniz. Kendinizi geliştirmezsiniz, geliştiremezsiniz. Mesela r10'un dışındaki dünyayı görmezsiniz. En önemlisi, üretemezsiniz. "Para kazanmak için yazılım" düşüncesi kişiyi bu noktaya götürür.
Ama bu işi severek yapar, dünyayı tanır ve yeniliklere açık şekilde kendinizi geliştirirseniz zaten doğal olarak hayal ettiğinizden fazlasını kazanırsınız.