Merhaba,
Gece & gündüz farketmeksizin uyku esnasında kuvvetli diş sıkma ve gıcırdatma ile ilgili sağlık problemlerim vardı. Eski doktorum sadece diş plağı önermişti fakat kullanırken verdiği rahatsızlık sebebiyle istikrarlı olamadım.
Bugün gördüğüm bir sayfa üzerindeki çene botoksu ile ilgili bilgileri inceleyip iş yerime en yakın diş kliniğine müracaat ettim. Çene eklemlerimin belki de meslek hayatında en güçlü kaslara sahip olduğunu ve acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi ve bunu ispatladı. Doktorun söylediklerine fazlasıyla hak veriyordum çünkü diş sıkma & gıcırdatma ( bruksizm ) hastalığını doruklarda yaşıyorum.
Botoks ücretinin 1200 TL olduğunu söyledi, hemen kabul edip işleme başlamalarını istedim. Hem sağ hem de sol eklem kaslarının bölgelerine birer iğne uyguladı ve toplam 10 dakika süren anestezi ardından 10 gün sonra kontrole tekrar davet ederek uğurladı.
Çene botoksunun etkisi 6 ay boyunca sürüyormuş fakat bu süre zarfında plak kullanımı botoksun etkisini kat be kat artırıyormuş. O yüzden ben botos yaptırdım ve artık plak kullanmayacağım diye düşünmemek gerekiyormuş. Ek olarak, yaptıkları iğnelerin etkisini göstermesi yaklaşık 72 saat vakit alabiliyormuş.
Merak edenler olursa iğneler etkisini gösterdiğinde tecrübelerimi paylaşabilirim.
Sevgiler.