umutbeedir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üniversite sınavına hazırlanırken ekstra kurslara para istediler. Yetmedi ben ortaokuldan bu yana aldığım kitapları tekrar okula vermek zorunda kaldım. Benden istediler. Artık nerede yaşanıyor bu olaylar sizi bilmem ama ben üniversiteye tam 400₺ kitap parası harcadım. Bu ülkenin mühendisleri çok para kaybediyor. Çok kazanmak için ise canlarını dişlerine takıyorlar. Onlarca işsizlerin sebebiyeti ezbere olan bu sistem sadece torpil ve deneyimden kazanıyor olması, açıkçası şuan Üniversite mezunu olacağım ve haftada 70 saat kadar çalışıyorum. Okurken bunları yapıyorum ve hala mutsuzum sebebi de bu sistemden kurtulamayışım. Sistemi ya da devleti bana savunmayınız efendim. Tek yaptıkları şey öğrenciyi ve halkı sömürmektir.
daha gençsin anladığım kadarıyla. ben de çok yaşlı değilim. ama senden daha beteri vardı bizde..mesela paran olsa bile okula başladığında kitapsız başlardın. parasını hocaların söylediği kırtasiyeye bir ton para yatırır sıraya girerdin. gelince alırdın kitabını. hele süper lisede okuyorsan en az 3-5 katı para verirdin de yurtdışından gelirdi kitapların...

lisede hala hatırlarım sınıfı geçmek için öğretmene ayakkabı hediye eden arkadaşlar vardı. derslere bırak öğretmeni üniversite öğrencisi derse girerdi. ben öğrencilik hayatım boyunca hiç ingilizce öğretmeni görmedim. coğrafya ve müzik öğretmeninin derse girdiğini hatırlıyorum. bunlar çok değil 20 yıl önceki İstanbulun göbeğinde olan şeyler...

siz kıymetini bilmeyin verilen kitap defterin öğretmenin...

bana sorsalar kesinlikle ücretsiz kitap ve defter vermem. kus hiç vermem. her yıl bir ton para boşa gidiyor...(10 yıl önce kurslar ücretliydi o zaman katılım daha fazlaydı, para verilmeyince halkımız kıymetini bilmiyor)