Merhabalar,
Ben görme engelliyim. Yabancı bir geliştirici tarafından genelde görme engellilerin kullandığı bir ses paylaşım platformu yapılmıştı, fakat kendisi zaman ayıramadığından projesini kapatmak zorunda kaldı. Ben de buna benzer, genelde görme engellileri hedefleyen bir ses paylaşım websitesi açmak istiyorum..
Website kullanıcıları genelde yapmış olduğu müzik, şiir, oynadıkları oyunların kayıtlarını paylaşacak. Platform üye sistemli olacak. Her kullanıcı için farklı bir profil olacak, ziyaretçiler o profile girdiğinde o kullanıcının yüklediği ses kayıtlarını görebilecek, profil sayfasına yorum yapabilecek, kullanıcının sunduğu iletişim bilgilerinden ona ulaşabilecek. Yüklenen ses kliplerine like, dislike atılabilecek, yorum yapılabilecek, klibin izlenme sayısı görüntülenebilecek. Bu kriterlere göre en çok yorum/görüntülenme/like/dislike alan ses kayıtları sitede bulunan trend bölümüne düşecek. Site kullanıcıları birbirine özel mesaj gönderebilecek. Bunun yanı sıra bir yönetim paneli de gerekiyor, kayıtları silebilme, yorum kaldırma, üye yasaklama gibi işlemler için. Site görme engellilere yönelik olduğu için görsel olarak üstüne düşülmesine gerek yok, sadece buton ve linklerin ekran okuyucularımız tarafından okunabilmesi için etiketli olması gerekiyor. Son olarak, yüklenen ses kayıtları çok yer kaplayacağından, yüksek disk alanı sağlayan bir hosting için düzenli bütçe sağlayabileceğimi düşünmüyorum. Bunun için kullanıcıların siteye yükledikleri ses kayıtlarının Google drive, Yandex gibi dosya paylaşım servislerine yüklenip sitede görüntülenebilmesi mümkünse böyle bir sistem istiyorum.
Detaylar aşağı yukarı böyle. R10'da yeni olduğum için böyle bir site yapabilecek birisi ile anlaşabilirsem ücreti önceden göndereceğim. Bu tarz bir site yapabilecek arkadaşlar fiyat ile birlikte PM veya konu üzerinden bana ulaşabilirse çok sevinirim.