Hocam öncelikle kendine bir kategori belirle ben sana bir kategoriden örnek vererek iş planını yazıyorum ;
Kadın Takı
-Öncelikle Aliexpress üzerinden satabileceğini düşündüğün ürünü bul. Tedarikçi satacağın ülkede olursa daha iyi olur.
-Google adwords anahtar kelime planlayıcı üzerinden satacağın ürünün satacağın konuldaki aylık aranma tahminlerine bak mesela mor taşlı yüzük aranma hacimleri seni tatmin ediyorsa devam et..
-İlk iş ürünlerinin numunelerini talep et ve profesyonelce fotoğraflarını çektir.
-Daha sonra bir medya ajansıyla anlaşarak ürünlerinin video reklamlarını oluşturt ya da aklında bi senaryo varsa sen de çekip oluşturabilirsin.
-Shopify web siteni hazırla. Ürün renklerini ya da kategorisine çağrışım yapan renkler ve fontlar kullan. Themeforest'da ki hazır temaları da tercih edebilirsin
-Ürün açıklamalarını kategori açıklamalarını alanında uzman seo uyumlu yazarlara yazdır ( Kesinlikle direkt olarak Aliexpressden çekme)
-Varsa ürün varyantlarını ekle
-Paypal ve Oberlo kurulumunu yap
-Facebook Business Manager ve Google ads hesap Oluştur
-Shopify üzerinden business manager ile pixel ilişkilendirmesini yap
+Ürünlerini Facebook Kataloğa ekle(entegrasyonu var)
+Ürünlerini google merchant centera ekle(entegrasyonu var)
+Siteni yayınlamadan önce iç seo ayarlarını gözden geçir.
+Kullanıcı deneyemini ölçmek için çevrene göster tavsiyeleri al
+Siteni yayınla
+İlk iş Facebook'ta video reklamını çık ve trafik al
+Sitene tıklayan ürünlerle ilgilenen kişilerden oluşan pixelindeki kişilere dönüşümlü alışveriş reklamı çık (re-targeting)
+Google da dönüşümlü reklam çık.

Yüzeysel başlangıç için bunlar bana yetmişti atladığım yerler olmuştur... daha sonrası için sosyal medya influencer pazarlaması ve uzman Facebook google reklamcılarıyla başarıya ulaşabilirsin.