interferon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selam,
Global bir şirkette yazılımcı olarak çalışıyorum. Çalıştığım pozisyonda ekibimize yeni arkadaşlar katmak istiyoruz ancak çok spesifik bir alan olduğu için ne insan kaynaklarımız doğru adayı bulabiliyor(işten anlamadıkları için) ne de buldukları adayları doğru filtrelerden ve değerlendirmelerden geçirebiliyorlar. Bu sebeple IK yerine biz aday bulmaya ve onları değerlendirmeye çalışıyoruz. Tahmin ediyorum çoğu şirkette de işleyiş böyledir. Bu sebeple teknik insanlar olarak bir IK ve danışmanlık şirketi kurmak istiyoruz. Adayları headhunter olarak bulmak kendimiz sınavlardan ve değerlendirmelerden geçirip uygun şirketlere yönlendirmek istiyoruz. Ancak burada bir kaç sorumuz var. IK'cı olan, IK şirketinde çalışan veya tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

1) IK şirketi açmanın diğer şirketlerden yasal olarak bir farkı var mıdır ? (sanırım işkurdan vs bir şeyler almak gerekiyormuş)
2) Müşteri bulmak konusunda büyük şirketleri nasıl ikna edebiliriz ?
3) ve aklımıza gelmeyen ancak negatif olan yönleri varsa nelerdir ??
Bunu ben lojistik sektörüne yönelik daha niş bir alanda yapmayı düşündüm ama son rakam değişti mi bilmiyorum çok sağlam bir teminat yatırmanı istiyorlardı.