TalatPasha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle paylaşım için teşekkür ederim. Problemin kök nedeninin anlaşılması için tüm web üzerindeki en önemli kanıt olmuş. Tüm yazışmaları okudum. Benim anladığım, kullanıcı ekranımızda bizim adsense hesabımız hala aktif, ama sistem tarafında bizim bir adsense hesabımız gözükmüyor. Bir adsense hesabı olmadığı için de ödeme yöntemi eklemeye müsade etmiyor. Net bir şekilde sistemsel bir problem. Hepmizin web siteleri var, bir ekleme butonu oraya koymak ve çalışr hale getirmek neden bu kadar zor olsun? Muhtemelen yeni bir algoritmayı devreye soktular, bu algoritma sebebiyle, geçen hafta bir çok hesap kıyıma gitti, gitmeyenler de böyle nasibini aldı. Üstat canlı chat olayını nasıl başardınız? 1 haftadır tırmalıyorum, muhatap bulamadım bir türlü.

Ben hesabın kapalı olabileceğini birde şuradan teyid ettim kendimce. Netten adsense APK buldum. Telefona kurup bu hesaba girdim. Çok saçma bir şekilde hesap dünya kadar ödeme almış olmasına rağmen tüm zamanlar kazanç olarak 55TL görünüyordu.
Ayrıca hesabın bir yerinde hesap devre dışı diye bir uyarı denk geldi içerisinde gezindiğimde.
Sonra şansımı google Play üzerinden denemek istediğimde iletişime geç dedikten sonra chat ve topluluk kısmı çıktı. Chat seçeneğine tıklayarak bağlandım. Normalde Play ve Adsense farklı mecralar olduğundan dolayı ilgilenmiyorlardı ama nedense bu google çalışanı yardımcı olmayı tercih etti. Ama sonuç nafile. Dediği gibide hesabın ödeme etkinlikleri vs pay.google.com kısmında görünmüyor. Bir başka hesabıma baktığımda sonrasında etkinlikler kısmında göründüğünü fark ettim alınan ödemelerin vs.

Adamın dediği gibi sanıyorum hesap ya farklı bir şekilde kapatıldı da biz arayüzü görüyoruz. Yada bir tür bug oluştu.
Adam konuşmanın ilk etabında biraz baktıktan sonra ödeme yöntemi eklenmemesini teknik bir sorun var olarak yanıtlamıştı. Ama konuşma ilerlediğinde bu mailde adsense hesabı yok dedi.
Aklıma son olarak şu geldi, acaba benim bu adsense (dışarıdan aldım.) hesabı ilk maili değil mi? Hesaplarda ödeme yöntemi sadece ilk maili olanlar mı ekleyebiliyor artık.