Merhaba iyi günler dilerim,
Geçtiğimiz gün idam gelmeli mi diye bir konu açmıştım anket neredeyse yarı yarıya cevap dağılımı olmuştu; bu ankette 3 şık ekledim çünkü bazı nedenlerden dolayı kararsız kalanların olduğuna şahit oldum.
Lütfen siyasete bağlamayalım sadece filirlerimizi sunarak güzel tartışma ortamı yaratalım.
Önceki anket:
https://www.r10.net/sorum-var/286888...-mi-anket.html
Dostum bence çok saçma konular açıyorsun.
Hemde aşırı. Yaşadığın şehir Yozgat yazıyor gerçi bunu görünce normal görüyorum.
Eğer ülkede adalet gelirse ve cezalar ağırlaştırılırsa suçlar azalır.
Adam öldüren 5 yıl yatmadan çıkıyor böyle olunca kimse çekinmeden suç işliyor.
İdam suç konusuna gelirsek.
Herkes doğduğunda suçsuz bir bebek olarak dünyaya geliyor.
Biri neden tecavüzcü olur biri neden cinayet işler bunları bilimsel olarak inceleyip çözüm bulabilirsiniz!
Mesela ailenin çocuğu yetiştirmesi çok önemli. Çocuk şiddet içinde yetişmiş olabilir ve bu tarz kişiler çok sinirli olur mesela.
Aile atom gibidir toplumun yapı taşı.
İyi bir yönetim gelirse eğitim iyileşirse herşey güzel olur. Şimdi bakıyorsun herkes çocuk yapıyor. Türkiye gibi ülkelerde herkes çocuk yapmamalı mesela. Eğitimli bireyler aynı şekilde cocuklarını iyi yetiştitir.
Sen Türkiye'yi görmüyon mu anne var cocuğu sokağa salıyor anca akşam çocuk eve gelirse evde bida görüşüyorlar. Sokak çocuğu dolu. Ailelere bak her ailede kavga!
Sen en basiti cezalandırmayı konuşuyorsun asalım mı keselim mi!
İdam mı gelsin şu mu olsun kısasa kısasmı?
KArdeşim toplumu düzeltmeden idam gelse de cezalar azalmaz. ÇÜnkü yetişen sorunlu bireyler illa bir yerde patlar. İdama bakmaz.
Korku ile bişeyi bastıramazsın.
Önce bu insanlar niye böyle deyip bunun sebebini bulup çözmen lazım.