Hocam öncelikle mobil uygulama mı tasarladınız? Ben iki ihtimale karşı da sizlere fikir vereyim. Yardımım dokunursa ne mutlu bana.
İlk olarak masaüstü programı yaptığınızı varsayıyorum.
Bu durumda sistemi satın alınabilir kodlarla etkinleştirilen lisans mantığına dökerseniz ve sınırsız kullanım hakkı sağlarsanız güzel geri dönüşler alabilirsiniz. Kullanım kolaylığı ve anlaşılabilir arayüz gibi güzel özellikleri varsa da reklam olarak her ne kadar saçma desek de çok yüksek etkileşim alan Tiktok platformunu kısa video ile tercih edebilirsiniz. Bunu yaparken videonun çok anlaşılır olması gerekir ve masaüstü için aklıma gelen tek alan bu oldu.
Eğer mobil uygulama şeklinde ise uygulama içi satın alma olayını direkt olarak ekleyip 5 yerine 2 ya da 3 kişiyi takip etme hakkı verirseniz güzel geri dönüşler ve alım oranı yakalabilirsiniz. Yine aynı şekilde Tiktok üzerinden güzel bir video ile çok fazla kullanıcı çekebilirsiniz. Mobil üzerinde daha etkili olacağını düşünüyorum. Bunun yanında Instagram hikaye reklamlarının ne kadar başarısız olduğu söylense de aktif sayfalarda bu gibi uygulamaların hikaye reklamlarının başarılı olduğunu düşünüyorum.
Umarım yararlı olabilir söylediklerim. İyi çalışmalar dilerim.