Öncelikle merhaba,
Zaman hayattaki en değerli şeydir.
Evet, benim zamanımda kıymetli ve kimin alıp almayacağına göre zamanımı yönetmeliyim.
Makul sürede dönüş yoksa cevap olumsuz demektir,
Burada belirttiğiniz makul süre nedir?. Bana göre 1 saat olabilir başkasına göre 24 saat. Yani en azından "hayattaki en önemli şey olan" zamanımı almaması lazım.
adamın illa hayır mı yazması gerekiyor
Günlük hayatta biriyle konuştuktan sonra o ortamdan ayrılırken" görüşürüz, iyi günler" falan diyor musunuz? Bu da aynı şey.
Bunlar tecrübe eksikliğinden ve gençlikten kaynaklanan konular.
Tekrar söylüyorum, günlük yaşamda da biriyle konuşmayı bitirirken söylenecek sözler vardır. Hoşgörü için.
Sonuç olarak vakit iki kişi için de önemlidir. Belki de buradan satacağım 10 TL bile benim için önemli ve aynı anda yazan başka birisine " şu anda birisinden dönüş bekliyorum" yazınca o kişi bizden almaktan vazgeçecek.
Sen yaptığın işin felsefesini bilmiyorsun. Eskiden ticaret usta çırak ilişkisi ile öğrenilirdi. Bugün böyle bodoslama ticaret yapmaya başlayıp ne yaptığını anlamayan kardeşlerimiz oluyor.
1) Karşındaki arkadaşın eşin dostun değil. Sen kimseye zamanını hibe etmiyorsun. İyilik yapmıyorsun. Sen para kazanmaya çalışıyorsun ve hizmetinin malının tanıtımını yapıyorsun. İnsanlar senin zamanını çalmıyorlar sen yapman gerekeni yani işini yapıyorsun. Yani ben birine zaman ayırıyorum diye düşünemezsin, sen zamanını işine ayırıyorsun o mesaj attığın adama değil.
2) Makul süre işten işe, durumdan durumdan duruma değişir. Sen zamanını kendin yönet, bir adama mesaj atınca bütün gün oturup ondan yanıt bekleme. Karşı taraftan ciddi yanıt gelip anlaşma sağlanana kadar o işi almışsın gibi kendini beklemeye alamazsın. Sanki her gün onlarca iş alıyorsunuz da geç yanıt yazanlar yüzünden araya iş girip işlerinizi aksatıyor. Bir mesaj atınca ne kendini, ne de karşı tarafı tahakküm altına alma. İşini hayatını o mesajı atmamışsın gibi sürdür yanıt gelene ve anlaşma sağlanana kadar. Bir adam görüldü atıp 24 saat içinde dönmüyorsa bu zaten olumsuz demektir.
3) Günlük hayat ile mesaj adeti sınırlı olan forumu karşılaştırıyorsun değerli kardeşim. Günlük hayatta insanlara 100 cümle hakkı verselerdi, 200 cümle kurmak için para vermek gerekseydi, emin ol yakın arkadaşların dışında kimse sana iyi günler falan demezdi.