Hocam konudan alakasız ancak konuyla da biraz alakalı bir şeye değinmek istiyorum. Hollanda'da devlet o sene hangi çalışma alanlarında açıklık olacaksa, üniversitelerin kontenjanlarını ona göre belirliyor. Örneğin bu sene 100 adet diş doktoru emekli olacaksa diş doktoru için üniversitelerde toplamda 100 adet kontenjan sınırlandırılması yapılıyor. Yani "Benim üniversitem de daha 10 - 15 kişilik kontenjan açığım var. Bunlar benim üniversiteme gelsin de mezun olduktan sonra ne yaparlarsa yapsınlar." mevzusu yok. Bizim ülkemizde ise bu durum tam tersi. Merdiven altı, eğitimden uzak ve derme çatma üniversitelerde, daha ne bölümü olduğu belli olmayan bölümlerde sözde okuyup mezun olduktan sonra bu tarz durumlar yaşanıyor. He birde şöyle bir şey var bana soracak olursanız. Herkes üniversite okuyacak diye bir kural yok. Ancak bu yazımdan da gidip bir yerde amelelik yapın, vücudunuzu yıpratın veya emeğinizin hakkını alamayın gibi şeyler çıkarmayın. Bana soracak olursanız yapabilen ticaret yapsın, ticaret ile uğraşsın. Kendimden örnek verecek olursam yaklaşık 3 yıl önce mezun oldum ve mezun olduğum zamandan beri kendi işimi tam olarak yapamıyorum. Şuanda da ticaret yapıyorum. Biraz boş yaptım hayırlı forumlar.