mertzcn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediklerimin yanlış anlaşılmamasi için küçük bir ön açıklama yapacağım.

Mesela 8 TL küçük bir paradır ama koskaca Spotify bile öğrencilere bu paradan hizmet satarak aylık milyon cirolara ulaşabiliyor. Dolayısıyla firmanın işi bu ve sürümden kazanıyor. Benim kastettiğim bu değil.

Anlatmaya çalıştığım konuya örnek vermek gerekirse, forumda bir konu açıldığını farz edelim. Birisi 200 kelimeye 4 tl ödenecek bir makale hizmeti arıyor ve konunun altı mesajlarla doluyor.

Makale yazan kişiler alınmasınlar bu işi küçümsemiyorum. Hatta forumda minimum iş alımı sınırı ile çalışan, tarzlarını sevdiğim makale yazarları da var.

bu sadece örnekti. 20 TL'ye logo isteyen bir kişinin konusunun mesajlarla dolması da bir örnek olabilir buna.

hatta geçen gün 100 TL'ye wordpress kurulumu, eklenti tema ayarları, logo yapımı, 5 adet makale yazımı vs isteyen birisinin konusuna denk gelmiştim. Ona da talip olan birçok kişi gördüm.

Benim söylemeye çalıştığım şey 3-5 tl için bu kadar efor sarf etmeye gerek var mı sorusunun cevabını aramak.

Yanlış anlaşılmasın benim de ekonomik durumum iyi değil biraz borçlarım da var hatta fakat bu borçların 3-5 TL ile kapanmayacagini bildiğim için bu tür konulara yapabileceğim bir işse bile kesinlikle yanaşmıyorum.

Geçenlerde günlük 16 saat motosiklet kullandım diye konu açtım hatta. Çünkü günlük 16 saat kuryelik yaparak elime güzel paraların geçebileceğini biliyorum ve o işi yapıyorum.

Ben günlük 16 saat forumda takılıp 3-5 TL'lik işleri yapmaya çalışsam ay sonunda elime 500 TL bile geçmez sanırım. Kirami bile karşılamıyor yani.

Şimdi diyeceksiniz ki forumda yaşça küçük insanlar var onlar harçlık çıkarmak için bu konulara talip oluyorlar. Çoğunlukla bu arkadaşlar bu işleri alıyor katılıyorum ama gözlemlediğim kadarıyla bu konulara hali vakti iyi olan kişilerin de mesaj yazdığini görebiliyorum.

Benim düşünce tarzım mi yanlış acaba? Çünkü ben zamanın değerli olduğunu ve küçük paralar için efor sarf etmemek gerektiğini düşünüyorum.

Sonra piyasa öyle düşmeye başlıyor ki bir ürünü sattığınızda komik fiyata almak isteyen kişiler üşüşüyor.

Bunların hep ekonominin kötü olması ile ilgisi de var biliyorum ama yine de şaşırmadan edemiyorum.
Kartopu gibi düşün hocam o 20/30 TL ler ay sonu x K TL lere cikiyordur belki