Bu tercih sizin projeniz, gelir beklentiniz ve iş yönetiminiz ile alakalıdır.
10 bin liraya aldığınız sistemin arkasında bir firma vardır. Bu adamlar maaşlı eleman çalıştırıyordur. Elemanlardan biri hastalandığında diğeri çalışmaya devam eder. Size fatura keser ve sistemden kaynaklanacak sorunlarda sorumluluk alır. Bu fiyatla ürün satanlar genelde kendi bulut sunucularında barındırma sağlarlar. Bu tarz sistemler anahtar teslimidir, alıp ürünlerinizi eklemeye başlarsınız. Düzenli backup alırlar. Bu sistemleri kullanmak için hiç bir teknik bilgiye sahip olmanız gerekmez.
500 liraya alacağınız sistemin arkasında kişi var. Bu kişi hastalandığında, sevgilisi ile kavga ettiğinde, askere gittiğinde destek alamazsınız. Kayıt dışı olarak satış yapar ve sistemden kaynaklanan sorumluluk almaz. Size en fazla kurulum yaparlar. Ama ileride sunucuda bir fonksiyon yasaklandığı için ortaya çıkacak durumlarda destek olmazlar. Backuplarınızı kendiniz almak zorundasınız. Bu tarz sistemleri kullanmak için teknik bilgiye sahip olmanız gerekir.
Yani eğer biraz teknik bilgiye sahipseniz 500 liralık scripti de almazsınız. Alırsınız wordpressi kurarsınız woocommerce ve güzel bir tema ya da opencart düzenlersiniz kafanıza göre. Artık eskisi gibi değil tüm bankaların ve ödeme sistemlerinin açık kaynak sistemler için pluginleri bedava bulunuyor.
Ama unutmayın, bedava sistem kurmaya çalıştığınızda sistemi kurup takip etmek için zaman ve efor harcayacaksınız.
Bir çok firma 10 bin liralık sistemi alıp tasarım hosting yazılım hiç bir teknik detayla uğraşmadan tamamen satışa odaklanmak istiyor.
Ama sizin için 10 bin lira büyük para ise, sistemi kurmak için harcayacağınız süre ve maliyet 10 bini geçömeyecekse kendiniz kurarsınız 10 bin lirayı reklama ya da mala harcarsınız.