sakın alma dostum. resmen sen bensin. aynı problemleri düşünerek bir köpek aldım. yapamadım. kaç günde 1 sorusundan anlaşılmalı zaten yapamayacağın. her gün en az 2 kere çıkartmak zorundasın. sürekli havlıycak ve alt kat üst kat değil pencereleri hep kapalı tutmamıza rağmen bütün sokaktan duyuluyordu. en son ben bunun tuvaletini eve yaptırayım , az sokağa çıkartayım dedim. orda hayatımın hatasını yapmışım. köpek bana küstü. hiç konuşmadı , sevdirmedi , yüzüme bile bakmadı. bu olayı yaşayınca benimde psikolojim bozuldu. ne yaptıysam affetmedi beni. köyde oturan bir akrabamıza sahiplendirdim. köpek şimdi bahçede ve bağlı değil. bütün sokağı istediği gibi geziyor ve 1 senede bir gidiyorum. beni hala tanıyor ve affetmiş. çok seviniyor ben gelince. resmen iyiki beni verdin diye gözlerime baktı. çok pişman olacaksınız. extra olarakda illa bir evcil hayvan istiyorsanız size bi önerim var :
kedileri oldum olası sevmem. aslında sevmem değil ama ürkerim diyim. sokaktada hiç bir kediyi sevemedim bugüne kadar. isterse pitpul olsun severim ama kedilerden hep ürkerdim. bence bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine kedi sahiplendim. aman aman aman... o kadar mutluyumki. inanın senin benim gibi insanların sahipleneceği köpek değil kedidir. şuanda dünyadaki bütün kedileri sahiplenmek eve doldurmak istiyorum. bütün korkum gitti.
1- 2 yıldır kedi besliyorum 1 kere bile sokağa çıkartmadım.
2- mama makinası otomatik , öğün gramajını , saatini ayarlıyorsun kendi veriyor. sadece 2 ayda bir kabı dolduruyorum o kadar

3-tuvaleti tam otomatik. biraz pahalıydı ama kıydım paraya verdim. makınanın tuşuna bastığınızda kumdaki pisliği alıyor bunu gidere atıyor.(yani bizim tuvaletimiz nereye gidiyorsa oda oraya gidiyor. gider borusuna bağladım ), tuvalet musluğunun altındaki su gelen yere bağladığım yerdende su çekip kumu yıkıyor. sonrasındada kurutuyor (kediler ıslak kuma yapmazlar.). bunların hepsi 40 dakika sürüyor. bu makina benim hayatımı kurtardı. günde 1 kere otomatik temizle , yada kedi tuvaletini yaptıkdan sonra otomatik olarak algılayıp kendini temizle özelliği falanda var.
yani bu 2 makina sayesinde gözüm arkada kalmadan , 1 haftalık bir tatile çıkabiliyorum. geldiğimde kedimin tuvaleti tertemiz ve mamasınıda saati saatine kaç gramaj yediğine kadar eminim. teknoloji ilerlemiş. her şey tam otomatik olmuş.