Herkese selamlar.

Bildiğiniz üzere TeamViewer belirli bir kullanımdan sonra ticari olarak kullanılmazsa bile ticari kullanım lisans uyarısı vermekte. Programı kaldırıp tekrardan kurunca bu sorun hala devam etmekte. Bağlantı esnasında ticari kullanım şüphesinden dolayı bağlantıyı sonlandırmakta.

Normalde TeamViewer kişisel kullanımlar için ücretsizdir.

Peki Bu Ticari Kullanım Lisans Hatasından Nasıl Kurtuluruz?

Hemen anlatayım.

Bu arada Anydesk varken gerek yok diyenler çıkabilir, olsun, bu da bir tercih ve alternatiftir.

Öncelikle şu linke giriş yapıyoruz: https://www.teamviewer.com/en/reset-management/

Giriş yaptıktan sonra sayfayı biraz aşağı kaydırıp üyelik girişi yapıyoruz.

Ardından karşımıza şöyle bir form çıkıyor:

Bu formu ticari olarak kullanmadığımız şeklinde eksiksiz bir şekilde güzelce dolduruyoruz.

Daha sonra bize bu formu pdf olarak veriyor ve bu pdf dosyasını bir sonraki aşamada dosya olarak yüklüyoruz.

İşlem tamamdır. Birkaç gün içerisinde ticari kullanım şüphenizin kaldırıldığına dair bir mail alıyoruz ve kullanıma devam edebiliyoruz. Yazdığınız metne göre olumlu sonuçlanma ihtimali çok yüksek. Genellikle öğrenci olduğundan bahsedenlerin daha büyük olasılıkla onaylanıyor. Bugüne kadar yaklaşık 10 farklı kişide denedim, hepsi onaylandı.

Bu arada ben hep İngilizce olarak doldurdum, Türkçe olarak doldurmayı denemedim.

Umarım faydası dokunmuştur.

Sevgiler...