Merhaba,
1 -
İki logo türüde aynı şeklide vektör olarak tasarlanıyor
Tasarlamayanlar var. ( Kanva, Photoshop)
2 -
Tasarımcı iki logo türü içince aynı vakti ve emeği harcıyor Harcamayanlar var. ( Hazır görsel ( vektör demiyorum direkt görsel ) )
3 -
Kaynak dosyasıın müşteriye vermediğimde ben o logoyu başkasına tekrar satamam ki Satanlar var. 4 - Aynı emek aynı tasarım
Değil. Çok basite indirgersek aynı ama biz tasarımcıyız, biz bari yapmayalım.
Instagram sayfanız var veya basit düzey bir siteniz var. Logo istiyorsunuz, hazır ikon kullanılabilir ( eski düzen esnaf logoları gibi )
Grafiker 2dk'daPhotoshoptan birleştiriyor ve adına logo dediğiniz şey olmuş oluyor.
Bu çalışma için 100TL alt limiti zorunlu kılabilir miyiz? Kılmalı mıyız?
Hadi kıldık, alırlar mı?
Biz müşteriyi de düşünmek zorundayız.
*** Edit:
Bu ayrım bizimde hoşumuza gitmiyor bu arada. Fakat bir jargon var ( idarelik sitenin üstünde dursun bir şey yapıver )
Burak hocam/ağabeyim, direkt görsel kullanıyorlar evet ama sizler bu ücret tarifesini ortak ve biraz da göz büyütecek bir fiyata çekerseniz müşteri de tasarımcı da rahat eder. Müşteri gidip de 150₺'lik bir logo tasarımını hazır görsel olup olmadığını anlayabilir diye düşünüyorum. 35₺'ye hazır görsel kullanan yine kullansın, zaten çoğu kişi özelden bir fiyat veriyor 10₺, 5₺ artık ne fiyat veriyorsa ve anlaşma sağlanıyor. İşin özeti WEB ve BASKI taban fiyatı kaldırılıp, LOGO TABAN FİYATI olarak minimum 100₺ - 150₺ arasında bir taban koyulabilir diye düşünüyorum.
İyi forumlar dilerim.