Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizden aldığınız hizmete ait kayıtlı mail adresi ya da site adresi iletir misiniz? Farklı farklı konularda karalama yaptığınızı görüyorum, hizmetinizi incelemek isterim. Gerçekten bizlik sorun var ise telafi de etmek isterim. Onbinlerce memnun müşterimiz var ve hız ya da performans olarak bir sorunumuz yok. Size özgü bir sorun olmuş ve çözememişsek telafi etmek isterim, bu amaçla özel mesaj rica ediyorum.
Selamlar, iyi çalışmalar.

Güzel Hosting ile aktif olarak düşük özellikli paketlerde çalışan bir müşteriyim. Kaç yıl bilmiyorum fakat hosting ihtiyacım olduğunda ilk girdiğim sağlayıcılardan birisidir.

Ancak tüm önemli projelerimi, destek ekibinin sürekli olarak "yazılım optimizasyonu" önermesi sebebiyle farklı firmaya taşıdım.

Geçmiş destek talepleri hakkında bir şey söylemeyeceğim, hepsine ulaşabilirsiniz, tüm bilgileri özelden iletebilirim.

Mevcut bir projemin 15k hiti aşması sonrası diğer firmada kaynaklar yetersiz gelmeye başladı. Sunucu seviyesinde kaynakları olan bir pakete geçmek istedim ancak mevcut çalıştığım firmada fiyat oldukça yüksekti. Hatta sizdeki fiyatın kdv hariç tam iki katıydı. Bu sebeple görüşmek için bir destek talebi açtım, durumu özetledim. 15K hiti karşılayabilecek bir hosting kullanmak istediğimi söyledim. Bunu söylerken yazılımın optimizasyonuna güvendiğimi de belirttim. Ancak destek ekibindeki arkadaş "İlgili kaynaklar yetersiz kalıyor ise yazılımınız üzerinde optimizasyon yapmanızı tavsiye edebiliriz." cevabını verdi.

Halbuki destek talebinde hitlerim artınca yetersiz gelmeye başladığını açıkça belirttim. Sonrasında mevcut firma ile de aynı görüşmeyi yaptım ve sizden iki kat fazla ücret ödeyerek üst pakete geçtim. Bunu açıkça belirtiyorum çünkü mevcut özelliklere çok yakın bir özellikteki hosting için yarı fiyat ödemeyi tercih ederdim.

Diğer firmada üst pakete geçiş yapıldı. Tek bir satır kod değişikliği ya da optimizasyon çalışması yapmadan ciddi bir hız artışı oldu. Üst pakete geçtikten sonra anlık sitede bulunan ziyaretçi 200-230 civarına çıktı, yine de bana mısın demiyor gayet stabil çalışıyor.

Şunu da belirteyim. Kesinlikle sizdeki yavaş, sizdeki yavaş olduğu için satın almadım demiyorum. Sağ olsun destek ekibindeki arkadaş 3 günlük cayma hakkımın olduğunu da belirtti, ancak nameserver değişiklikleri ile uğraşmamak adına o topa girmedim. Bir de satın alma aşamasında bile optimizasyon önerisi yapmaları çok garibime gidiyor. Belki sizde de çok iyi bir performans alabilirdim, ancak optimizasyonuna güvendiğim bir site için sürekli olarak "yazılım optimizasyonu" önerilmesi gözümü korkutuyor.

Söylediklerimin hiçbiri blöf, karalama kampanyası vs. değil. Hem sizdeki destek taleplerimi inceleyebilir, hem de diğer firmadaki tüm ödeme dekontlarım ve destek taleplerini atabilirim. Yine aynı şekilde diğer firmada 1 kez bile optimizasyon önerisi almadığımı da kanıtlayabilirim.