İki logo türüde aynı şeklide vektör olarak tasarlanıyor. Tasarımcı iki logo türü içince aynı vakti ve emeği harcıyor. Tek farkı teslimatta birinde kaynak dosyaları veriliyor diğerinde verilmiyor.
Kaynak dosyasıın müşteriye vermediğimde ben o logoyu başkasına tekrar satamam ki. Fikri mülkiyeti devretmiş oluyorum. Katalog broşür tasarımı değil bu tekrar tekrar edipleyip kullan.
İşin diğer yönü taban fiyattan web logo yaptırdım diyelim 35 tl, bir iki gün sonra vektöre çevirme ilanı açtım 20 tl. Baskı logo maliyeti oldu 55 tl
EEE bizim baskı logo taban fiyatının yarısı bu ?
Bu gerçekten çok mantıksız bir ayrım. Sadece müşterinin çıkarlarını gözeten bir ayrım. Sayın moderatörler sizde tasarımcısınız. Web logoya farklı emek Baskı logoya farklı emek mi harcıyoruz Lütfen ?.
Merhaba,
1 -
İki logo türüde aynı şeklide vektör olarak tasarlanıyor
Tasarlamayanlar var. ( Kanva, Photoshop)
2 -
Tasarımcı iki logo türü içince aynı vakti ve emeği harcıyor Harcamayanlar var. ( Hazır görsel ( vektör demiyorum direkt görsel ) )
3 -
Kaynak dosyasıın müşteriye vermediğimde ben o logoyu başkasına tekrar satamam ki Satanlar var. 4 - Aynı emek aynı tasarım
Değil. Çok basite indirgersek aynı ama biz tasarımcıyız, biz bari yapmayalım.
Instagram sayfanız var veya basit düzey bir siteniz var. Logo istiyorsunuz, hazır ikon kullanılabilir ( eski düzen esnaf logoları gibi )
Grafiker 2dk'daPhotoshoptan birleştiriyor ve adına logo dediğiniz şey olmuş oluyor.
Bu çalışma için 100TL alt limiti zorunlu kılabilir miyiz? Kılmalı mıyız?
Hadi kıldık, alırlar mı?
Biz müşteriyi de düşünmek zorundayız.
*** Edit:
Bu ayrım bizimde hoşumuza gitmiyor bu arada. Fakat bir jargon var ( idarelik sitenin üstünde dursun bir şey yapıver )