Fiyatlar pandemide patladı. Herkesin derdi aynı. Ama bugün piyasa bu olmuş, kimse kalkıp da 2 sene önce olsaydı deyip arabasını 2 sene önceki fiyata satmaz. 2 senedir araba alacağız alamııyoruz. O zaman Ramazan ayında alsaydık almıştık, son tren Ramazan'da kalktı. Çünkü büyük oto sanayii üretimi o zamanlar durdurdu. Ondan sonra da ikinci el piyasa fırladı. Renault 12'nin 20bine çıkmasından çok daha acayip şeyler oldu bu arada. Mesela pandemi başında 220bine sıfır aldığı arabayı arkadaş 3 ay sonra galeriye ikinci el olarak 250bine sattı. Galeri o arabayı en az 270'e sattı. Ondan sonra aldığı araç yine aynı, 3-4 ayda 50-60bin koydu üzerine. Ama dön dolaş mesele araç azlığına bağlanıyor. Az olan şeyin kıymeti çok olur... Sanki memlekette araba kalmadı havası oldu. İlk de bunu yapan galericiler tabii. Son sıfır araçları da onlar sattı çünkü o zaman. İşin daha kötüsü, bunu kırmak için sıfıra ötv indirimi yapılacaktı, yeterli üretim olmadığı için ondan da vazgeçildi. İkinc piki orada yaptı ikinci el. En kötüsü de şu; 2022'de belki dünyada oto üretimi 2019 seviyesine yeniden çıkacak ama fiyatlar oturduğu için büyük bir oynama olmayacak. İkinci elde fiyatlar oturdu. Galeriler 6 ay doğru düzgün iş yapamadı, yine de fiyatlar ciddi oranda düşmedi.
Ben şu an ikinci el aacını satan vatandaşa kızmıyorum. Değeri 50 lira olan araç 100 lira olmuş sonuçta. Neden değerinin altında satsın bana. 3 günlük bir mesele değil, oturmuş artık fiyatlar. İlk zaman fiyat yükseltenlere çok kızıyordum ama bugün değil.