Seodeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mecazi anlamda lüks olarak belirttim ayrıca fiyat ne olursa olsun alan milletiz. Sen satıcısın şimdi diyelim ve sürekli zam yapıyorsun ancak alım grafiği düşmüyor. Zammı keser misin yoksa devam mı edersin. Bugün asgari ücret alan altında 200 bin tllik araba 48 ay vade vs girmiş. Ülkede aç yok demiyorum çok çok var ancak zevkimizden vazgeçemiyoruz. Nolursa olsun alacağım kafasındayız. Benim param var veya yok buna değinmek istemiyorum ancak almıyorum düşene kadar almam ne telefon ne de başka birşey çok çok ihtiyaç olmadığı sürece
Hocam hala arabayı lüks olarak değerlendiriyorsunuz evli ve çocuğu olduğunu düşünün kişinin çocuk gece ateşlendi taksi bulamıyorsun sürekli birilerinden araba istenmez hadi taksi buldun bunun maliyeti vs derken taksi daha büyük lüks bana göre arabaya nazaran.

dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ben istanbulda yaşıyorum bnce burda hiç lazım olmuyor çünkü her yer taksi ve taksiler ucuz ayrıca otobüsler dolmuşlar çok anadoluda hele ki köye falan gidiyorsanız arabasız yaşamak çok zor. manisada 3km yere 150 tl aıyor taksi. yani araba lüx olmaktan çıkalı baya oldu dediğiniz gibi.
Bu dediğinize pek katılmıyorum. Yukarıda da dediğim gibi çocuğunuz olduğunu düşünün çocuk bu gecenin bir vakti daha sabah gün ağarmadan acil bir şey olabilir her an araba bulabilecek misiniz buldunuz diyelim arka sokağa geçsen indi bindi olmuş 15 TL bu şekilde çok daha maliyetli oluyor. Yani orta segment bir araba çoğu zaman taksiden çok daha ucuza geliyor.