O cezanın iptalinin tek yolu aracınızdaki kamera kayıtlarıydı. Yolda radar tabelası vardı yoktu kimseyi ikna edemezsiniz çünkü belki de vardı görmediniz. Dün Kastamonu'ya gidip geldim yolda öyle yerlerde radar var uyarı levhaları vardı ki özellikle dikkat etmezsen yolda giden birinin görme ihtimali yok ama sorunca evet var diyorlar. Hız konusuna gelecek olursak kamera sizi cruise control'e geçmeden çekmiş olabilir yani radar uyarısı çok daha geride başlamış olabilir veya hız koridoru vardır ve giriş çıkış arasındaki mesafeden ortalama hız çıkarmış olabilir. Bu ikinci dediğimden çok emin değilim sadece bir tahmin. Ama şimdiye kadar cihazın yanlış ölçtüğüne ya da ölçüm sonucuna yapılan itirazların kabul gördüğünü pek görmedim.
Burada aslında kusurun büyüğü biraz da sizde eğer kamerayı sabah takıp yola çıkmadıysanız kameraların çalışma prensibini bilmeniz lazımdı. Ben böyle bir durumda atıyorum bir kaza vs oldu diyelim hemen ya kamerayı kapatırım üzerine bir şey yazmasın ya da içindeki hafıza kartını alırım ya da değiştiririm ki içindeki verileri güvenceye alayım.