Merhaba,

Normalde böyle konular açmam ama en azından aynı durumu yaşayanların bilgisi olsun diye açıyorum.

27/06/2021 Aydın'da 51/2B maddesi gereğince radar hız cezası yedim, geçtiğim bölgede radar uyarısı yada hız tabelası yoktu radar aracını gördüğümde hiç fren filanda yapmadım çünkü 90KM hız'a sabit cruise control ile gidiyordum. Radar aracını geçtim 500M ilerde çevirmeye girdim polis arkadaş yanımda iken telsizle 122KM hızla gittiğim için işlem yapmasını söyledi.

Buraya kadar çok sorun varda yok diyelim, memur arkadaşa aracımda kamera var kadran dahil saat ve yolu gösteriyor 12:08'deki kayıtları açalım izleyelim dedim.
Hayır istiyorsan 20DK bekle radarın mesaisi bitecek araç geldiğinde izleyelim dedi ama şuan ki cezaya etki etmez bunu kesmek zorundayım dedi, bende süre uzamasın diye beklemedim sonuçta elimde kamera kaydı var. Memurunda dediğine göre zaten sulh ceza radar görüntüsünü isteyip inceleme yapıp ona göre karar veriyormuş.

Cezayı yazdı imzaladım bugünde ödemesini yapıp sulh ceza hakimliğine itiraz davası açtım, şimdi sorun şu ki kamerada kaydının üstüne yeni görüntüler yazılmış

Ben itiraz dilekçesinde hız tabelası ve radar uyarısı olmadığını ve belirtilen hızda gitmediğimi gerekli cezanın da iptal edilerek ödeme iadesi talep ettiğimi belirttim sizce dava nasıl sonuçlanır?

Aklıma takılan bir kaç sor var;
  • Radar benim hızımı nasıl 122KM olarak okudu.
  • Kasıtlı olarak radar cihazının ayarları vb şeylerde değişiklik yapıldı mı?
  • Memurlarda kota vb şeyler var ise günü geçiştirmek için mi rastgele bir hız söylendi.