emrecansahintr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben İrlandayı öneriyorum. Yakın zamanda bende irlandaya yerleşiyorum iş için ama öncesinde okul araştırması çok yapmıştım.
İrlanda'nın ana dili ingilizce ve en büyük avantajı 25 hafta ve üzerinde bir dil kursuna kayıt yaptırırsanız size part time çalışma izni veriyor olması. ( 6 ay okul alırsanız - 8 ay çalışma izni veriyor devlet )
Aynı zaman da İrlanda da dil okulu uzatmak 2 seneye kadar münkün. Bu uzatmalarda atıyorum 25 haftasına 2.000 euro verdiğiniz bir kurs ikinci uzatmanızda size 1.200 euro ya aynı kursu veriyor. ( rakamlar ortalama )
Diğer ülkelere de bakmıştım ama çalışma izni veren nadir ülkelerden biri İrlanda olduğu için ona yoğunlaşmıştım sonrasında iş bulduğum için orada dil okulundan vazgeçtim ama uzun bir süre araştırma yapmıştım.
Master programlarında ise 1 yıl sürüyor ve sonrasında 2 yıl oturum çalışım izni veriyor devlet.
Birde İrlanda Turkish agreement anlaşması var bu anlaşma ingiltere gibi iş kurmak üzerine değil, çalışma üzerine bir anlaşma. Dil okulu ile giderek vatandaşlığa kadar uzanan bir yol çizebiliyorsunuz bir araştırmanızı öneririm.
Vakit ayırıp yorum yaptığınız ve öneriniz için teşekkür ederim.