Onur89TR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba dostlarım. Geçmişten bugüne birçok olumlu ve olumsuz olay yaşadım. Çocukluğumda dini etüde gönderildiğim için matematik öğrenmene gerek yok Kuran oku dediler. Okul notlarım düştü. Oradan ayrılınca kişiliğim değişti ve ateizme yöneldim. Son olarak şu birkaç sene içinde anladım ki kazın ayağı öyle değilmiş. Deizme yöneldim. (Deizm = Yaratıcıya inanan, buna karşın dinlere inanmayan)

Soru: Din ile Yaratıcıya Ayrı Derecede İnanılabilir Mi?
Bir yaratıcının olduğuna inanıp o yaratıcının insana hiç mğdagele etmediğini düşünmek ne kadar doğru olur hocam? Siz benim midem var fakat yemek yemetrceğiö diyorsunuz böyle bir durumda sizin yalama ihtimaliniz var mı? Yemek yemeden en fazla 3-5 gün yaşar sonra ölürsünüz çünkü midenin varlığı yemekle mümkün olur. Din ve Allata böyledir. Allah var ama kuralları, dini, insanı yönetme, yönlendirme veya müdahale etme durumu yok demek sizce ne kadar doğru olur. Allah var ve bu varlık içinde kurduğu nîzamlar, yolladığı peygamberler ve var ettiği kitaplar var. Peygamberler Allahın varlığının en somut örnekleridirler. Onların mucizeleri ve hele hele İslam dininin mucize ve geleceğe dahi etki eden olaylarına baktığımızda dine iman etmememiz mümkün değil. Rabbi zihninizde bulanıklığı gidersin doğru olan yola ulaştırsın hocam. Daha berrak bir düşünce için dini videolara veya bu alandakş gerçekten kaliteli dediğimiz hocalara danışabilirsiniz